Hiljaista Pohdintaa

Hiljaista Pohdintaa

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Politiikan pysyvä radikalisoituminen

Onnittelut kaikille Perussuomalaisille hienosta vaalivoitosta. Kaikkien panos oli tärkeä, myös ruohonjuuritason kannattajien ja niiden ehdokkaiden, jotka eivät tulleet valituiksi.

Äänestin Halla-ahoa. Hän tuli valituksi 14884 äänellä.

Radikalisoituuko politiikka Perussuomalaisten myötä? Miedosti kyllä, mutta tätä tulisi tarkastella toiselta kannalta. Politiikka merkitsee sitä, että sen piirissä olevat asiat ovat tavalla tai toisella kiistanalaisia ja kansalaisten yleisen päätöksenteon ja valinnan piirissä. Vanhojen puolueiden liberaali konsensus on poistanut suurimman osan päätöksenteosta ja vallasta pois kansalaisten ulottuvilta, pois politiikan piiristä. Tämän seurauksena politiikka on laimentunut, mutta liberaali valta ja sen seuraukset kansalaisille ovat radikalisoituneet. Perussuomalaiset eivät tehneet mitään muuta kuin toivat liberaalien puolueiden radikaalin vallan kaikkien näkyville ja tekivät siitä uudelleen kansalaisten demokraattisen päätöksenteon piirissä olevaa. Politiikka radikalisoitui, mutta se oli vain seurausta liberaalin vallan radikalismista. Se radikalisoituuko politiikka lisää ei tulevaisuudessakaan riipu Perussuomalaisista, se riippuu liberaaleista puolueista. Jos ne jatkavat radikaalia valtaansa; maahanmuuttoa; pehmeää totalitarismia; suurten kansallisten ja kansainvälisten organisaatioiden byrokratioiden ja vallan paisuttamista; suomalaisten rahan syytämistä kotimaan ja ulkomaiden turhuuden rovioille; jne., politiikka radikalisoituu progressiivisesti yhä enemmän. Lopulta Suomi palaa helvetin tulessa ja se on kansalaisten mielestä hyvä asia. Ehkäpä liberaali eliitti haluaa tätä. Degeneroitunut, korroptoitunut ja vallanhimoinen valta on tunnettua implisiittisistä ja eksplisiittisistä kuolemantoiveistaan.

Perussuomalaisten voiton kunniaksi:

http://www.youtube.com/watch?v=eKtfjsonPFE&feature=player_embedded

2 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Hienoa että Jussi valittiin.

Perussuomalaisten voitto oli hyvä muistutus eliitille, mutta en luota kyllä Soiniin pätkän vertaa.

Jään seurailemaan.

Valkea kirjoitti...

Soini tuntuu aina taiteilevan siinä veitsenterällä, että pysyykö hän periaatteissaan, ohjelmassaan ja lupauksissaan, vai vääntääkö hän itsensä mihin tahansa liberaaliin solmuihin päästäkseen valtaan ja pysyäkseen siellä. Toivon tietysti, että hän on mahdollisimman lähellä edellistä.

Katsotaan tosiaan miten käy.

Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

Blogiarkisto