Hiljaista Pohdintaa

Hiljaista Pohdintaa

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kommenttini Homman Vihapuhemuistion työstämisketjuun (+ lisäys)

"Tämä on sen verran epätyydyttävä näytelmä, että minunkin on kommentoitava.

Vastuullisesta tms. puheesta puhuminen on harhaanjohtavaa. Rikoslaki ei kiellä esim. murhaamista ja tappamista. Rikoslait ovat muotoa "jos tappaa ---> siitä täytyy (virkakoneiston avulla) ---> tuomita vankeuteen". Laki on siis seuraamusmuotoinen, jossa lain määrittelemälle teolle määrätään lain määrittelemä yhteiskunnan tai eliitin kykyihin, tarpeisiin, valtasuhteisiin, yhteiskunnalliseen tilanteeseen/ muutostendenssiin tms. perustuva seuraamus, ja tästä seuraamuksesta, ainakin periaatteessa, pyritään tekemään mahdollisimman todennäköinen. Tavoitteena on asettaa vastakkain rikoksesta saatava (psykologinen, rahallinen, maine tms.) hyöty, ja seuraamuksen haitta, jolloin tilastollisesti voidaan vähentää tappoja ja murhia alemmalle yhteiskunnan tai eliitin kannalta tyydyttävälle/ riittävälle tasolle.

"Saa puhua vapaasti, mutta on myös vastattava seurauksista" on eufemismi sille, että puhuminen on erilaisin tavoin sanktioitu (oikeudelliset seuraamukset, työpaikan menettämisen uhka, sosiaalinen paine, negatiivinen julkisuus yms.), ja siten de facto lähtökohtaisesti kiellettyä samalla periaatteella kuin tappaminen ja murhaaminen. Sanktioitu, "vastuullinen", puhuminen tarkoittaa sitä, että sananvapautta ei todellisuudessa ole. Oikea lähtökohta sananvapaudelle on Yhdysvaltain perinteisen ja alkuperäisen perustuslain tulkinnan määrittämä sananvapaus (viime vuosina sekin on rapautunut liberaalien vuoksi), jossa väkivaltaan yllyttäminen on kiellettyä, eikä oikeastaan juuri mikään muu.

Suomessa 70-luvulla stalinisti-intellektuellit valmistelivat väkivaltaista vallankumousta, ja suurimmalta osin eliitin lellikkeinä ja suojeluksessa he saivat puheidensa ja kirjoitustensa vakavimmilta osin puhua vapaasti. Verratkaa tätä siihen, että nykyinen liberaali eliitti suoraan tai epäsuorasti välikäsien välityksellä yrittää paimentaa eliitin ulkopuolisia kansalaisia kuin vajaaälyisiä lapsia ja käy vakavalla naamalla keskustelua siitä saako sanan neekeri sanoa ja tieteellistä tilastoa tai tietoa näyttää. Juuri tällaisten syiden takia älykkään aikuisen miehen täytyy vetää pysyvä kapinalippu salkoon ja pitää se siellä kunnes liberaali eliitti on syrjäytetty, tai poliisi käy pitkällisiä keskusteluja Rkp:n ja Vihreiden edustajien kanssa siitä saako sanoja "suvaitsevaisuus" ja "kansainvälisyys" sanoa vai ei.

Tällaisessa poliittisessa ilmapiirissä sananvapaus on täysin politisoitunut indeterministinen ja ambivalentti asia. Sitä ei koskaan pystytä naulitsemaan aloilleen, vaan se määritellään joka päivä uudelleen keskusteluissa, poliittisissa kiistoissa ja väittelyissä, vaaliuurnilla, käytännön elämässä, kaduilla, kodeissa, internetissä, työpaikoilla, neuvotteluissa, kompromisseissa ja kompromissittomuudessa, jne."

***

"Lisään vielä, että jokainen työtunti ja euro, jotka poliisi käyttää DDR:läisiin ajatuspoliisitehtäviin, ovat pois oikean rikollisuuden valvonnasta ja oikeiden rikosten selvittämisestä ja rapauttavat sitä hyvää mainetta, joka poliisilla vielä on. Murtojen, varkauksien, ryöstöjen ja sekalaisten väkivallantekojen selvitysprosentti on pääkaupunkiseudulla huono tilastojenkin mukaan ja läheskään kaikkia tekoja ei ilmoiteta poliisille. Henkilökohtaisena ei-tilastollisena huomiona tavarakellariini on murtauduttu kaksi kertaa, ja on käytännössä turha odottaa niiden selviävän. Aggressiiviset maahanmuuttajajengit ovat viime vuosina monta kertaa ilman näkyvää syytä alkaneet haastaa riitaa minun tai muiden yksittäisten ohikulkijoiden kanssa. Olen jo tottunut siihen, että tällaiset pitää selvittää paikan päällä omalla vaarallisuudesta viestivällä kommunikoinnilla, poliisille ilmoittamisesta ei ole mitään hyötyä."


http://hommaforum.org/index.php/topic,57645.0.html

http://hommaforum.org/index.php/topic,57645.msg787670.html#msg787670

http://hommaforum.org/index.php/topic,57645.msg788490.html#msg788490

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

"Saa puhua vapaasti, mutta on myös vastattava seurauksista" on eufemismi sille, että puhuminen on erilaisin tavoin sanktioitu (oikeudelliset seuraamukset, työpaikan menettämisen uhka, sosiaalinen paine, negatiivinen julkisuus yms.), ja siten de facto lähtökohtaisesti kiellettyä samalla periaatteella kuin tappaminen ja murhaaminen.

Hieno oivallus - hyvin rakennettu! Pitää yrittää muistaa tämä.

Valkea kirjoitti...

Kiitos.

Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

Blogiarkisto