Hiljaista Pohdintaa

Hiljaista Pohdintaa

maanantai 30. tammikuuta 2012

Pieni lisäys Ruukinmatruunan kirjoitukseen

Ruukinmatruuna kirjoittaa seuraavasti:

http://takkirauta.blogspot.com/2012/01/kaksitoista-saatopistetta.html

Paras säätösilmukka yhteiskunnallisissa ja taloudellisissa asioissa on asianomaisten henkilöiden pään sisällä. Brasilia on slummiutunut maa, mutta sen pankit ovat luotettavia ja ne eivät koskaan tarvitse pankkitukea säilyäkseen "elossa" ja toimintakykyisinä, koska kaikki pankkien tappiot on täysimääräisesti sälytetty pankkiirien henkilökohtaisesti kannettaviksi. Jos pankkiiri ei toimi konservatiivisesti, hän syö huomenna favelassa katuojasta poimimiaan appelsiininkuoria ravinnokseen. Siinä on ainoa säätö, joka tarvitaan. Pitkät säätösilmukat eivät kerro mistään muusta kuin eliitin vallanhimosta toimintakyvyn, stabiiliuden, kestävyyden ja tehokkuuden kustannuksella.

Lyhyt säätösilmukka mukautuu lähes täydellisesti, herkästi reagoiden ja itseohjautuvasti säädettävään asiaan, niin täydellisesti kuin se on inhimillisesti, tiedollisesti ja teknisesti mahdollista.

Ps. Tehokkuuden ja muiden vastaavien termien sisällöstä, toivottavuudesta ja merkityksestä voidaan toki käydä keskustelua,  mutta viittaan niillä tässä yhteydessä kykyyn tuottaa pitkäjänteisesti, luotettavasti ja tehokkaasti palveluita ja tavaroita mahdollisimman pienillä negatiivisilla ulkoisvaikutuksilla ja mahdollisimman suurilla positiivisilla ulkoisvaikutuksilla.

Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

Blogiarkisto