Hiljaista Pohdintaa

Hiljaista Pohdintaa

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Päivän lainaus

Lawrence Auster kommentoi View From The Right sivustollaan valtavirtakonservatiivien ajattelun virheitä (28.4.2012): "I have frequently spoken of the conservatives’ error of thinking that liberals are being “hypocritical” or are using a “double standard.” This mistaken belief flows from the conservatives’ assumption that liberals share the conservatives’ universalist standard of justice—e.g., that anti-bullying means opposition to bullying as such, bullying committed by anyone, and against anyone. But in terms of liberals’ true beliefs, liberals do not have a double standard of the good, but a single standard: the good is the advance of liberalism, and the destruction of that which stands in the way of liberalism. In other words, liberals, far from sharing the conservatives’ all-American, universal sense of fairness and justice, have a leftist, class-warfare sense of “justice.” Mainstream conservatives are unwilling or unable to recognize this about liberals, because it would mean recognizing that the liberals have no common ground with the conservatives and therefore that the time for ordinary politics has passed. As I wrote recently, mainstream conservatism consists largely in covering up the radical nature of liberalism, because if we cease covering it up, the illusion that we are still living in the America we inherited from the past comes to an end, and, along with it, the basis of mainstream conservatism itself. ...

... if conservatives are to become truly effective opponents of liberalism, they need to understand that liberals do not share their universalist, nice-guy premises, but have a radically different set of beliefs.

In fact, conservatives’ refusal to recognize that liberals have a belief system that is radically antithetical to their own, is similar to, and emerges from the same source as, conservatives’ refusal to recognize that Muslims have a belief system that is radically antithetical to their own. In both cases, conservatives cannot recognize the truth, because it would mean that conciliation with liberals or with Muslims is not possible.

5 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Todennäköisesti on aika pitkälle noin kuten Auster sanoo. Itse pidän hämmästyttävänä sitä, kuinka nopeasti tuollainen jenkkityylinen liberalismi on tunkeutunut suomalaiseen ajatteluun ja keskusteluun. Konservatiiveilta todellakin aika pitkälti puuttuu siihen vastaus.

Timo Hännikäisen blogissaan alustamalla ajatuksella konservatiivisesta vallankumouksesta olisi jonkinlainen tilaus, mutta sen ei varmastikaan pitäisi pyrkiä dialogiin liberaalien kanssa.

Valkea kirjoitti...

Ja kun valtavirtakonservatiiveilta puuttuu vastaus ja de facto oma linja, he päätyvät seuraamaan, imitoimaan, ja suorastaan tottelemaan liberaaleja. Tästä johtuen valtavirtakonservatiivit ovat jatkuvasti altavastaajina suhteessa liberaaleihin. Traditionaalisten konservatiivisten periaatteiden hylkäämisellä on seurauksensa. Se joka on ilman kestävää suuntaa, suuntautuu vahvimpien ympäristössä olevien voimalinjojen mukaan.

Täytyypä lukea mitä Hännikäinen kirjoittaa.

Miltton Friidman kirjoitti...

But in terms of liberals’ true beliefs, liberals do not have a double standard of the good, but a single standard: the good is the advance of liberalism, and the destruction of that which stands in the way of liberalism. In other words, liberals, far from sharing the conservatives’ all-American, universal sense of fairness and justice, have a leftist, class-warfare sense of “justice.”

Tämä on oleellinen ero!

Tästä esimerkiksi käsite viharikos, jos rikoksen kohteena on "sorrettu" vähemmistö. Tai kovennettu tuomio sen perusteella, jos uhri on rotua X.

Tässäpä on samalla vasemmistoliberaalien paradoksi - tunnustamalla esim. viharikoksen SE ON ITSE SITÄ MIELTÄ, että vähemmistö X tai rotu X on "alempiarvoisempi" tai "sorrettu".

Tämän pohjalta voidaan siis perustellusti kysyä, että kuka tässä on TODELLINEN rasisti? Vasemmistoliberaalit vai konservatiivit?

---

But in terms of liberals’ true beliefs, liberals do not have a double standard of the good, but a single standard: the good is the advance of liberalism, and the destruction of that which stands in the way of liberalism.

Toinen hyvä huomio.

(Vasemmisto)liberalismi on TOTALITAARINEN VOIMA. Esim. konservatiivien universaalille moraalille EI OLE SIJAA vasemmistoliberalismissa.

Valkea kirjoitti...

"Viha"rikoksessa on myös se huono puoli, että siinä annetaan valkoisille (tai suomalaisille) kovennettuja rangaistuksia de facto sen takia, että he ovat valkoisia, ja se antaa ei-valkoisille mahdollisuuden kääntää lähes kaikki riitatilanteet edukseen. Ei-valkoinen voi aina sanoa oikeudessa, että valkoinen sanoi jotakin rodullisesti loukkaavaa, ja kääntää siten oikeudenkäynnin omaksi edukseen ja valkoisen tappioksi. Todistustaakka jää käytännössä valkoisen harteille. Toisaalta ei-valkoisia ei räikeissäkään "viha"rikoksissa tuomita kovennetuin perustein "vihasta", vaan tavallisten tuomioasteikkojen mukaan (etnopositiivinen paradigma/ poliittinen korrektius toimii samalla tavalla oikeudessa kuin mediassakin, ja tämä näkyy oikeudenkäyntien lopputuloksissa).

"Viha"rikos on ajatusrikos. Teot ja niistä tuomitseminen ovat lain kannalta objektiivista toimintaa, mutta ajatuksista tuomitseminen on subjektiivista ja poliittista. Lähes kaikki rikokset ovat enemmän tai vähemmän viharikoksia. Ei ole loogista käyttää valikoiden yhtä "vihaa" koventamisperusteena, ja jättää huomiotta kaikki muut.

"Viha"rikokset ovat siis valkoisia vastaan suunnattu politiikkaa.

Miltton Friidman kirjoitti...

"Viha"rikokset ovat siis valkoisia vastaan suunnattu politiikkaa.

Kulttuuri-marxismia parhaimmillaan.

Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

Blogiarkisto