Hiljaista Pohdintaa

Hiljaista Pohdintaa

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Päivän lainaus

"As undergraduates, they sit in judgement over Saints, prophets and martyrs; over the great scientists and authors of the past; over their parents and all previous generations - they look at some evidence, they evaluate for a few minutes or hours, and they pronounce their judgements..."

Siinä on suurelta osin tiivistettynä nykyinen intellektualismi. Kannattaa lukea koko kirjoitus:

http://charltonteaching.blogspot.com/2012/05/success-of-demythologizers.html

8 kommenttia:

Tuplis kirjoitti...

Hyviä huomioita, vaikkakin kyseenalaistan voimakkaasti kristittyjen itsetuhoisuuden. Monien kirkkojen kohdalla, erityisesti äänekkäimpien, asia on toki näin, mutta nämä ovat kristittyjä lähinnä nimellisesti. Heille kristinusko on taikinaa, jota tulkita mielivaltaisesti ja valikoiden.

Valkea kirjoitti...

Tuplis,

suurin osa seurakuntien jäsenistä ei ole juuri ollenkaan tietoisesti itsetuhoisia, he vain ovat omaksuneet sen "kristinuskoksi" nimitetyn liberalismin, jota papeiksi, hengellisiksi ohjaajiksi tms. kutsutut sekulaarit, relativistit ja materialistit ovat opettaneet. Kristityt ovat "kristittyjenkin" joukossa vähemmistö, ja tuo artikkelissa mainittu katolisten koulujen opiskelijoiden lopputulos on tästä jälleen yksi laaja-alainen esimerkki.

Positiivista on kuitenkin se, että kristinusko ja sen vaikutukset, orientaatiot ja päämäärät eivät ole millään tavalla riippuvaisia enemmistöistä ja ihmismassoista. Olemme nyt monessa mielessä samassa tilanteessa kuin kristinuskon alkuaikoina ja tästä on vain yksi tie, ylöspäin, sen kaikissa merkityksissä.

Miltton Friidman kirjoitti...

But the media destruction is only used systematically and strategically against perceived enemies of the Left.)

Näemmä jenkkilässäkin on ongelmia vasemmiston kyllästämän median kanssa.

Valkea kirjoitti...

On niitä sielläkin, mutta professori Charlton asuu Englannissa.

IDA kirjoitti...

Jenkeissä on kyllä monenlaisia katolisia yliopistoja ja monissa ei siis ole edes merkitystä sillä onko katolilainen tai onko tunnustava katolilainen. Eli tuo estimaatti, että lähes puolet menettäisi yliopistoaikana uskonsa saattaa olla liioitteleva tai sitten ei.

Siellä on parasta aikaa käynnissä kampanjoita joilla joitakin yliopistoja yritetään palauttaa oikealle polulle :)

Hyvä sitaatti tuo. Itsestäni on alkanut tuntua siltä, että kun aiemmin luonnontieteet ja tekniikka olivat akateemisesti aliarvostetussa asemassa, niin nyt heiluri on heilahtanut liikaakin niiden puoleen. Ne ovat kuitenkin aloja, jossa rajat ihmisen kapasiteetille toimia millään tavoin luovasti tulevat suurella osalla ihmisiä vastaan aika nopeastikin. Joskus suorastaan järkyttyy, kun törmää siihen mitä jotkut kai ihan vilpittömästi pitävät loogisrationaalisena ja tieteellisenä maailmankuvana. Monille sen nuorille apostoleille olisi ihan varmasti parempi, jos he opiskelisivat perinteisellä tavalla humanistisia aineita, taito- ja taideaineita ja harrastaisivat urheilua.

Valkea kirjoitti...

Kuvaa aikamme absurdiutta, että katolilaisten täytyy melkein kuin ulkopuolisina yrittää palauttaa katolilaisuutta katolilaisiin yliopistoihin, ja että mainstream pitää normaalina sitä, että katolilainen yliopisto on sekulaari.

IDA kirjoitti...

No toisaalta ne tietenkin ovat itsenäisiä yliopistoja. Jenkeissä on kyllä ilmeisesti käynnissä jonkinlainen traditionaalisen katolilaisuuden nousu. Ehkä yhtenä ( poliittisena ) merkkinä siitä on, että jopa Notre Damen yliopisto nosti syytteen Obaman hallintoa vastaan.

Valkea kirjoitti...

Hyvä niin. Olen itsekin huomannut vastaavaa traditionaalisen kristillisyyden nousua. Yhdysvallat on Suomea edellä liberaalissa prosessissa, joten vastaavaa kehityskulkua voi odottaa myöhemmin Suomessa.

Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

Blogiarkisto