Hiljaista Pohdintaa

Hiljaista Pohdintaa

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kesäinen koeJa loppuun kesäinen laulu:

http://www.youtube.com/watch?v=TU6GF7l7E5M&feature=related

3 kommenttia:

Sammalkieli kirjoitti...

Jos tuon saman osaa riittävillä sivistyssanoilla, voi päästä yliopiston läpi melko heikoilla tiedoilla.

Juttelin muutama päivä sitten yhden kurssikaverini kanssa. Kerroin että olen huolissani omien tietojeni ohuudesta, puutteellisuudesta ja fragmentaarisuudesta. Että silloinkin kun saan esimerkiksi kurssiesseistä hyviä arvosanoja, tuntuu samalla siltä kuin olisin jotenkin "huijannut".

Kaveri lohdutti sanomalla, että kaikkihan siellä yliopistolla esittävät tietävämpiä kuin oikeasti ovat.

Valkea kirjoitti...

Siinä olisi kyllä tulevan intellektuellin ainesta - mutta koehan on yleisilmeeltään oikealta näyttävä humoristinen väärennös. Tekijä on David Dang (dang = damn). Napoleon ei kuollut taistelussa, vaan eristyksessä Saint Helenan saarella. River Ravi tuskin on oikea joki; Jos Ravi sanassa vaihtaa vokaalien paikkaa, syntyy sana riva, joka englanniksi lausuttuna kuulostaa suunnilleen samalta kuin joki, river riva, joki joki. Tuskinpa kokeissa on koskaan sellaisia kysymyksiä kuin "Mitä et voi koskaan syödä aamiaiseksi?". Kokeen kysymykset ovat liian erilaisia yhden aineen kokeeksi. Päivämäärä 12.7. on epäilyttävä, vaikka Usassakin tietysti järjestetään kesäopiskelukursseja lapsille. Jne.

Nokkelaa huumoria.

"Kerroin että olen huolissani omien tietojeni ohuudesta, puutteellisuudesta ja fragmentaarisuudesta. Että silloinkin kun saan esimerkiksi kurssiesseistä hyviä arvosanoja, tuntuu samalla siltä kuin olisin jotenkin "huijannut"."

- Mutta mistä sitten kumpuaa poliittisten kirjoitustesi ehdottomuus, jyrkkyys ja varmuus?

Tiedemies kirjoitti...

Sammalkieli, minä olen tehnyt väitöskirjan, kirjoittanut parikymmentä tieteellistä artikkelia ja luennoinut kymmenen vuotta yliopistossa. Tunne siitä, että omat tiedot ovat fragmentaarisia ja pinnallisia vain kasvaa sitä mukaa kun tietoa kerääntyy lisää.

Suurin ehdottomuuden, jyrkkyyden, ja varmuuden tunne tulee aiheista joista tietämys on mitättömän vähäistä.

Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

Blogiarkisto