Hiljaista Pohdintaa

Hiljaista Pohdintaa

lauantai 24. marraskuuta 2012

Rahaimperiumin nousu / Miten maailma toimii (edit)

Internetin ystävälliset sielut ovat koostaneet Harvardissa opintonsa suorittaneen ja Wall Streetin sisäpiirissä työskennelleen Damon Vrabelin tärkeät dokumentit yhtenäisiksi elokuviksi. Olen diagnoosista yhtä mieltä Vrabelin kanssa, mutta olisin hionut ratkaisun timantin hiukan toisin. Jossain määrin liberaali Vrabel luottaa valtioon, kunhan kansainvälisen rahaimperiumin vaikutus on poistettu. Kuitenkin nykyinen tilanne on syntynyt valtion kanssa yhteistyössä ja valtion avulla. Ajan myötä nykyinen tilanne uusiutuu, ellei valtiolle ole riittävää ja pysyvää vastapainoa, tai ellei valtiota pureta kokonaan tai melkein kokonaan ja siirrytä esim. verkostoituneeseen yhteiskuntaan. Vrabelin lakijärjestelmän kritiikki osuu myös naulan kantaan, mutta Vrabelin olisi ollut syytä mainita, että rahavirtojen säätelyllä luomansa nousukauden aikana rahaeliitti imee rahaa systeemista ja nousukauden hiipuessa kun kannattavat sijoituskohteet vähenevät, lisääntyvässä määrin luo liiallisia suurella todennäköisyydellä konkurssiin johtavia sijoituksia runsailla ja pienikorkoisilla lainoilla. Rahavirtojen kuihduttamisella luomansa laman aikana rahaeliitti aiheuttaa konkursseja ja saa siten nousukauden aikana ja sitä ennen luotua omaisuutta haltuunsa erittäin halvalla, usein muutamalla sentillä / dollari. (Tarkennus: rahavirtojen kuihduttamisella viittaan tässä Federal Reserve -pankin liialliseen rahamäärän kasvattamiseen, joka tapahtuu lainoja lisäämällä, ja joka liiallisten immateriaali- ja materiaalisijoitusten takia kuihduttaa systeemin rahavirrat) Rahaeliitin rahavirtojen säätelystä syntyvät siis nousu- ja laskukaudet, ja kumpikin hyödyttää rahaeliittiä. Tiivistettynä nousukautena ihmiset rakentavat ja luovat uutta ja maksavat tuotoista rahaa rahaeliitille ja laskukauden aikana luovuttavat rakentamaansa ja luomaansa konkurssiin joutunutta materiaali- ja immateriaaliomaisuutta rahaeliitille. Tästä ja Vrabelin kuvailemasta rahaeliitin luomasta juoksupyöräyhteiskunnasta vapautuminen on kaikkien etu vasemmalla ja oikealla. Vrabel osoittaa, että vasemmisto- ja oikeistopolitiikka ovat massoille luotuja illuusioita, jotka eivät muuta taustalla olevaa rahaeliitin top-down hallitsemisen todellisuutta. Vrabelin informaatiovirta välillä tulvii ja välillä laantuu, mutta suosittelen pysymään silmien kosketusetäisyydellä ruudusta, jotta ette menetä hyödyllistä informaatiota.

Rahaimperiumin nousu (1h 45 min):

http://www.youtube.com/watch?v=96c2wXcNA7A

Totuus rahasta - miten maailma toimii (1 h 12 min):

http://www.youtube.com/watch?v=7_yh4-Zi92Q

10 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

Tarina lapsuudesta:

http://www.youtube.com/watch?v=BjO1F6oCab8&feature=relmfu

Valkea kirjoitti...

Edit on tekstin hiomista.

Anonyymi kirjoitti...

Olipas hyviä videoita.

Valkea kirjoitti...

Butterbean,

videoiden liberaali pohjavire vain pitää yllä liberaaleja ennakkoluulojasi.

Toivot että muutosten myötä valtioista, ylikansallisista byrokratioista ja niiden sosialistisesta politiikasta tulisi hallitsevia. Sinua hivelee *mustan* Martin Luther Kingin siteeraminen guruna; *vähemmistö*lapsi, jonka isä työskenteli kolmessa vuorossa, ja joka sai Vrabelin harkitsemaan uudelleen suuntaansa; *Muhammedin* jne. mukaan ottaminen arvojohtajien listaan; jne.

On siten kohtuullista pitää kommenttiasi sekä aidon arvostavana että piilo-aggressiivisena.

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa, huomasin kyllä kyseiset kohdat ja mietin, mitä mahdoit ajatella niistä.

En muuten missään nimessä toivo, että valtioista, ylikansallisista byrokratioista ja niiden ''sosialistisesta'' politiikasta tulisi hallitsevia. Ajattelusi tuntuu kulkevan nurinkurisesti: koska olen (mielestäsi) liberaali, minun täytyy ajatella tietyllä tavalla, eikä niin päin, että koska ajattelen tietyllä tavalla, minun täytyy olla liberaali.

Tietysti, jos ajattelussani jotain perustelemattomia ennakkoluuloja esiintyy, niin haluan niistä kuulla, mutta noiden johtopäätösten vetäminen ''Olipas hyviä videoita.''-kommentista on jo aika paksua.

Valkea kirjoitti...

Butterbean,

kommenttini perustui pitkän aikavälin kirjoitustesi, kommenttiesi, ja motivoituneen vastaamisesi tai vastaamatta jättämisesi tietyissä tilanteissa analyysiin ja/tai arviointiin.

Miltton Friidman kirjoitti...

@ Valkea

Onko sulla Valkea minkäänlaista käsitystä siitä miten paljon tämä tekstisi muistuttaa vasemmisto"kristillistä" paradigmaa?

Pelaat tällä 100-prosenttisesti vasemmistoliberaalien pussiin. Mutta sehän sinä itse todennäköisesti oletkin. "Kristityn" ja nationalistin valepukuun sonnustautuneena.

Miltton Friidman kirjoitti...

Rahavirtojen kuihduttamisella luomansa laman aikana rahaeliitti aiheuttaa konkursseja ja saa siten nousukauden aikana ja sitä ennen luotua omaisuutta haltuunsa erittäin halvalla, usein muutamalla sentillä / dollari. Rahaeliitin rahavirtojen säätelystä syntyvät siis nousu- ja laskukaudet, ja kumpikin hyödyttää rahaeliittiä.

Ja kaikki tämä tapahtuu valtion säätelymekanismien kautta.

Pankit ja "rahaeliitti" sellaisinaan eivät pysty säätelemään "rahavirtoja".

USA:n sub-prime kriisi aiheutui siitä, kun puolivaltiolliset Fannie Mae ja Freddie Mac myönsivät valtion subventoimaa asuntolainaa ihmisille, joilla ei ollut varaa maksaa sitä takaisin.

Kun nämä ihmiset saivat lainan hanskaansa, sitä ei tarvinnut lyhentää esim. 6 kuukauteen. Ehtivät hankkia talon, ja sitten huomasivat, ettei ole varaa maksaa takaisin.

Esim. Lehman Brothers kaatui siihen, että sen salkussa oli huomattava määrä näitä asuntolainoja tai niiden johdannaisia.

Vrabel osoittaa, että vasemmisto- ja oikeistopolitiikka ovat massoille luotuja illuusioita, jotka eivät muuta taustalla olevaa rahaeliitin top-down hallitsemisen todellisuutta. Vrabelin informaatiovirta välillä tulvii ja välillä laantuu, mutta suosittelen pysymään silmien kosketusetäisyydellä ruudusta, jotta ette menetä hyödyllistä informaatiota.

Olen samaa mieltä siitä, että vasemmisto pelaa ns. "suurpääoman" piikkiin - sekä tietoisesti että tietämättä.

Esim. etatistis-vasemmistolainen maahanmuuttoteollisuus palvelee (Suomessakin) kansainvälisesti omistettuja firmoja, esim. pk-seudun bussiliikennettä hoitava Concordia, jolle maahanmuuttoteollisuus järjestää ei-suomalaisia bussikuskeja.

Oikeiston ja vasemmiston välisiä kytkentöjä löytyy varmasti vaikka kuinka paljon lisää, jos jaksaa oikein kaivaa.

Valkea kirjoitti...

Miltton,

minun paljastumiseni milloin miksikin on viihdyttävää, mutta siinä on kovin vähän villoja. Se, että Fed on suurten pankkien omistama, ja että suuret pankit käyttävät Fediä rahamäärien säätelyyn, ja siten nousukausien ja laskukausien luomiseen on perusRothardilaista tietoa Man, Economy and State -kirjasta. On vaikea juuri nyt havainnoida mistä se vasemmistolaisuus tähän taas tupsahti.

Valkea kirjoitti...

Lisäsin suluissa olevan Federal Reserve -pankkia koskevan lisäyksen selventääkseni tekstin merkitystä.

Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

Blogiarkisto