Hiljaista Pohdintaa

Hiljaista Pohdintaa

lauantai 12. tammikuuta 2013

Detroitin kohtalo, Helsingin kohtalo? (edit)

Detroit kaupunkina kiehtoo minua sen takia, että se osoittaa kuinka pitkälle liberaalit, olivatpa he demokraatteja tai ns. konservatiiveja, ovat valmiita valehtelemaan muille ja osin itselleenkin. Kokonainen kukoistava korkean sivilisaation teollisuuskaupunki Detroit on raunioitunut ja muuttunut sosiaalituen varassa eläväksi ja suurelta osin luku- ja kirjoitustaidottomien mustien asuttamaksi slummiksi, väkivaltaisten rikollisten kaupungiksi ja kyvyttömän hallinnon ohjaamaksi konkurssipesäksi, ja silti totuus Detroitista on hävinnyt liberaaliin tiedon mustaan aukkoon. Detroit osoittaa, että ne, jotka ovat omaksuneet liberalismin, pystyvät kirjaimellisesti tuhoamaan suuria kaupunkeja ilman että se aiheuttaa minkäänlaisia korjauksia ja parannuksia vallitsevaan ideologiaan, politiikkaan ja poliittisiin tabuihin. Koska he pystyvät tuhoamaan kokonaisia kaupunkeja, he pystyvät lopulta tuhoamaan myös kokonaisia maita. Siksi on kohtuullista kysyä onko Detroitin kohtalo lopulta myös Helsingin ja Suomen kohtalo? Tapahtuuko Suomessa maahanmuuton myötä sama kuin Detroitissa?

Tämä Paul Kerseyn artikkeli julkaistiin vuonna 2012.

Henry Fordin toimisto
Muistatteko kouluajoiltanne sellaista, että tiesitte vastauksen opettajan esittämään kysymykseen, mutta ette nostaneet kättänne, koska pelkäsitte olevanne väärässä? Tai sellaista, että olitte rakastunut kauniiseen tyttöön, mutta ette uskaltanut pyytää häntä treffeille koska hän saattaisi sanoa "Ei"? Me olemme poliittisesti saavuttamassa vastaavan tilanteen - jossa itse aiheutettu pelko ja epäröinti estää meitä toimimasta rationaalisesti ja luonnollisesti - Detroitia uhkaavan taloudellisen romahduksen myötä.
Uhkaava on väärä sana. Lähellä oleva on myös. Väistämätön on sopiva sana. Detroitin väistämätön konkurssi täytyy mainita, koska monet muut nostavat kätensä ja tarjoavat vääriä vastauksia. American Thinker -lehti yrittää syyttää demokraatteja ja ammattiliittoja mainitsematta, että Amerikan mukavimmin asuttava kaupunki, Pittsburgh, on täynnä molempia. Free Republic -lehti ei edes salli kenenkään mainita sanaa "musta" omituisessa värisokeassa maailmassa, jonka sivuston omistajat ovat kehittäneet ja jonka intomielisyys muistuttaa uskonnollista kulttia. Konservatiivinen ekonomisti Thomas Sowell saattaa sanoa, että se johtuu  “liberaalista sosiaalipolitiikasta,” mainitsematta, että Portlandissa, Seattlessa, Boulderissa ja Denverissä, jotka houkuttelevat yritysinvestointeja, on voimassa samanlainen sosiaalipolitiikka. Muut sanovat, että kaupunki, joka on ollut “täysin demokraattien hallussa” 50 vuotta, tulee joka tapauksessa romahtamaan, pitäen yllä värisokeuttaan taloudellisen armageddonin uhatessakin.

Michael Barone, joka on surullisen kuuluisa siitä, että hän on sanonut etelä-amerikkalaisten maahanmuuttajien pelastavan republikaanipuolueen, oli Detroitissa mustien mellakoiden aikaan heinäkuussa 1967, jotka ovat yhä pahimmat mellakat joita Usassa on koskaan ollut. Hän kirjoitti artikkelin American Enterprise Instituutille kertoen kuinka hänen poliittiset näkemyksensä muovautuivat mellakoiden takia. Ottaen huomioon, että hän kannattaa niiden ihmisten massiivista maahanmuuttoa, jotka vuonna 2006 marssivat Usan tärkeimmissä kaupungeissa heiluttaen uhmakkaasti Meksikon lippuja, on ihmeteltävä mitä hän oppi Detroitin mellakoista. The Weekly Standard  julkaisi Matt Labashin oodin Detroitin romahdukselle vuonna 2008, jossa hän mainitsee ainoastaan ohimennen rotukysymyksen merkityksen Detroitin romahdukselle. (Se oli vielä vuonna 1960 76 prosenttisesti valkoinen kaupunki. Vaikka mustat muodostivat vain 24 prosenttia väestöstä, he tekivät 65 prosenttia kaikista väkivaltarikoksista):

"Jossain vaiheessa Detroitista tuli kansallinen tuhkakuppi, paikka johon oli helppo tumpata vitsintumpit. Detroitilaisetkin vitsailevat kaupungistaan. Massojen mielikuvissa Moottorikaupunki on muuttunut Demokratian arsenaalista, joksi se nimettiin kun se muutti autotehtaansa tuottamaan aseita, jotka auttoivat Yhdysvaltoja voittamaan toisen maailmansodan ja keskiluokan hautomosta Toimintahäiriökaupungiksi (Tällä hetkellä Detroitissa on  Usan korkeimmat kiinteistölainakonkurssien määrät. Aiemmin siellä oli Usan korkein omistusasuntojen määrä). Detroit on ansainnut sen nimen."

Kuinka huono Detroit on? Se on luovuttanut kaupunkinsa avaimet Saddam Husseinille. Viime vuosien aikana se on ollut Usan murhapääkaupunki, köyhin kaupunki, erotelluin kaupunki, kaupunki, jossa on korkeimmat autovakuutusmaksut, kaupunki, jossa on synkimmät näkymät 20 - 40 vuotialle, kaupunki, jossa on eniten sydänkohtauksia, hitain tulojen kasvu ja vähiten aurinkoisia päiviä. Se on kaupunki, jossa ei ole yhtään kansallista vähittäiskauppaketjun liikettä. Se on arvioitu stressaavimmaksi metropolialueeksi Amerikassa. Samoin se on sijoitettu viimeiseksi lukuisissa tutkimuksissa: uusien työpaikkojen kasvussa, ympäristöindikaattoreilla, 2 vuotiaiden rokotuksissa, ja suurten kaupunkien ylä-asteen ja lukion suorittaneiden määrissä.  

Men's Fittness nimesi Detroitin Amerikan lihavimmaksi kaupungiksi, ja Men's Health kutsui sitä seksitautien pääkaupungiksi. Täytyyko näiden metroseksuaalisten lehtien päätoimittajien olla huolissaan turvallisuudestaan haukkuessaan kaupungin asukkaita, joka on voittanut vaarallisimman kaupungin palkinnon viitenä vuonna viimeisen kymmenen vuoden aikana. Todennäköisesti ei: 47 prosenttia Detroitin asukkaista on käytännössä luku- ja kirjoitustaidottomia.

On parempi jättää historioitsijoiden määriteltäväksi se mikä tarkalleen ottaen aiheutti tämän sotkun. Paikallisten ihmisten ideat siitä mitä tapahtui voivat naulita kuulijan baarituoliin viikoiksi: autotehtaiden konkurssit tai siirtymiset kaukaisille esikaupunkialueille tai kauemmas, valkoisten pako, joka aiheutui vuoden 1967 mellakoista ja mustien koulukyydityksistä valkoisten kouluihin, Pormestari Coleman Youngin 20-vuotinen hallintokausi, joka karkoitti lisää keskiluokkaisia valkoisia lausunnoillaan, esimerkiksi "Ainoa tapa käsitellä syrjintää on kääntää se toisinpäin", valtatiet, jotka tuhosivat joukkoliikenneinfrastruktuurin, kyvyttömyys, korruptio, japanilaiset autot - valitse siitä omasi."

Meillä ei ole enää sitä ylellisyyttä, että voisimme valita haluamamme syyt Detroitin monumentaaliseen romahdukseen; meidän on käsiteltävä tosiasioita sellaisina kuin ne ovat ja osoitettava että Detroitista on tullut sellaisten uraansa aloittelevien valokuvaajien, jotka haluavat julkaista seuraavan parhaiten myyvän kahvipöytäkirjan, paras ystävä koska se muistuttaa eniten vaarallisia National Geographicin kuvaamia ulkomaisia maisemia. (Tässä eräs kahvipöytäkirja modernista Detroitista, jonka ovat tehneet Yves Marchand ja Romain Meffre: Detroitin rauniot). Detroitin asukkaista 82 prosenttia on mustia (todennäköisesti luku on alakanttiin, kääntäjän huom.). Mustien suuri muutto etelästä, jota pahensi Henry Fordin lupaus palkata kymmenen prosenttia työntekijöistä mustan väestön joukosta, synnytti hellittämättömän valkoisen paon, joka muutti aiemmin lännen Pariisina tunnetun kaupungin Amerikan versioksi Pariisin esikaupunkislummeista. Suurin osa muusta kaupungista on purettu maan tasalle.

Detoirt's Woodward Ave. (Detroitin rauniot teoksesta).

Demokraattien hegemonia, jota on syytetty kaupungin raunioittamisesta, on ollut suurimmalta osin mustien hegomoniaa 40 vuotta, alkaen Coleman Youngin valinnasta pormestariksi, joka oli ensimmäinen musta pormestari Detroitin historiassa. Massamuutto 1960 - 70 luvuilla oli enimmäkseen valkoista pakoa, joka muutti valtaosaltaan valkoisen kaupungin nykyiseksi mustaksi sotkuksi. Nykyisin massamuutto on  mustien muuttovirtaa. He yrittävät löytää asuinpaikan jostain kansallisen vähittäistavarakaupan läheltä. Valkoiset pakenivat aikanaan mustaa rikollisuutta; nyt mustat pakenevat mustaa rikollisuutta.

Mike Brownfield Heritage Foundation -yhdistyksestä on sanonut, että Detroit on liberaalien pahin painajainen, mutta unohtaa mainita, että mustat pakenevat mustasta liberaalista kaupungista, n. 25% kymmenessä vuodessa. Mitä sinä pelkäät sanoa mr. Brownfield? Miksi et uskalla sanoa, että Detroit on vaikeuksissa valtaväestönsä takia? Miksi Detroitin Free Press ei koskaan julkaise artikkelia, joka kysyy miksi muuttuvassa maailmassa Detroit pysyy valtaosaltaan mustana? Miksi tohtori Sowell ei uskalla? Miksi American Thinker ei uskalla? Miksi National Review ei uskalla?

Detroitin ja sellaisten suurten kaupunkien kuin Baltimore, Milwaukee, Memphis, Philadelphia, St. Louis, Cleveland, Newark, New Orleans, Atlanta, Birmingham, Chicago, jne. alamäki johtuu lähes kokonaan rodullisista seikoista. National Review -lehden Michael Walsh vaikeroi, että jonain päivänä me kaikki elämme Detroitissa, mainitsematta että Detroitin liljanvalkoiset esikaupungit, jonne valkoisten jälkeläiset muuttivat väkivaltaisesta Detroitista, ovat ehkä mukavimpia amerikkalaisia esikaupunkeja.

Konservatiivien on ymmärrettävä, että Detroitin mustat asukkaat ovat laskeneet Amerikan korkeimpiin kuuluvien kiinteistöhintojen arvoa niin alas, että ne muodostavat nykyisin suurimman osan Amerikan alhaisimmista kiinteistöjen arvoista. Mustien lehdistö näyttää ymmärtävän tämän:  Atlanta Post -lehti julkaisi 2010 artikkelin, jossa se totesi, että Detroitin hylkääminen on yhtä kuin mustan Amerikan hylkääminen; Detroit vuoden 1967 jälkeen on mustan Amerikan suora ilmentymä. Meidän ei tule unohtaa, että jokainen Detroitin oppilas syö nykyisin ilmaiseksi osavaltion kustannuksella, jotta kenenkään ei tarvitse kärsiä häpeää siitä, että kuuluu ilmaisten aterioiden ohjelmaan. Vuonna 2009 yli 300 000 Detroitin mustaa eli ruokakuponkien varassa, joka vastaa 38 prosenttia asukkaista. Voimme vain arvailla mitä ne luvut ovat tällä hetkellä. Koska Detroitilta on uutisten mukaan loppumassa käteinen joulukuussa, pormestari Dave Bingin on täytynyt ilmoittaa massiivisista leikkauksista kaupungin budjettiin, jotka ovat vastakohtaisia Usa Today -lehden voitonriemuiselle etusivun uutiselle, joka väitti lokakuussa 2011, että Detroit menestyy jälleen. Detroit Free Press lehti raportoi:

"Pitääkseen lupauksensa hätätilaohjaukseen joutumisen välttämisestä, pormestari Dave Bing sanoi tänään, että hän lomauttaa 1000 kaupungin työntekijää, saattaa voimaan uusien työntekijöiden palkkauksen jäädyttämisen ja lisää vaatimuksiaan ammattiliitoille 10 prosentin palkan vähennyksestä, ja syvistä myönnytyksistä sairaanhoito- ja eläke-etujen alentamiseksi."

Tämä sen jälkeen kun Bing oli aiemmin ilmoittanut, että hän lopettaa  puhtaanapitopalvelut, poliisipartiot ja muut hallinnon palvelut 20 prosentilta kaupungin pinta-alasta. On vaikea unohtaa myöskään sitä, että  enemmän kuin 100 Detroitin kuljetusviraston bussikuskia kieltäytyi työstä ja jäi Rosa Parks bussiterminaaliin riehuvien mustien nuorten takia, jotka hyökkäsivät heidän kimppuunsa, ja jotka ovat auttaneet Detroitia ansaitsemaan maineensa Amerikan vaarallisimpana kaupunkina. Se sama bussisysteemi, joka on niin epäluotettava, että LaWanda Flake, vajaakuntoinen kuuden lapsen äiti, vaihtoi äskettäin kotinsa Craiglist -osto- ja myyntipalvelussa pakettiautoon, jotta hän saa lapsensa ajoissa kouluun. Vaihdettu talo kuului aikoinaan yhdelle Motownin huippuartisteista, Supremes yhtyeen laulajalle, mutta on sen jälkeen symboloinut sitä kuinka nopeasti kiinteistöjen arvot alenevat, kun mustat saavat kaupungin hallintaansa. Jos Detroit romahtaa, silloin voi tapahtua se jota ei ole uskallettu ajatella: Michigan saattoi askettäin voimaan  “taloudellisen sotatilalain”, lain joka sallii osavaltion ottaa hallintaansa konkurssiin menneen kaupungin. Kun Detroit romahtaa, hätätilajohtaja asetetaan kaupungin johtoon, ja American Interest -lehti varoittaa, että Amerikkaan luodaan 21. vuosisadan versio plantaasista:

"Tämä ei ole ainoa ongelma: Jos tarkastus tulee siihen tulokseen, että kaupunki on varaton, valkoiset republikaaniviranomaiset tekevät päätöksiä, jotka päättävät valtaosaltaan afrikkalais-amerikkalaisen kaupungin kohtalosta - pakottavat leikkauksia työllisyyteen, palkkaukseen, etuihin ja palveluihin, jotka koskettavat melkein jokaista Detroitissa asuvaa. Detroit Free Press -lehden kolumnisti Jeff Garritt kertoo sen mitä pormestari kohtaa, jos valtaus tapahtuu: "Plantaasi on sana, jota hän tulee kuulemaan usein - itse asiassa kunnallisvaltuutettu Kwame Kenyatta käytti sitä kuvatakseen mitä tapahtuu, jos osavaltio ottaa hallintaansa kaupungin taloushallinnon estääkseen sen varoja loppumasta ennen kevättä ... Mitään ei tapahdu tällä alueella rodullisen kontekstin ulkopuolella. Meidän usein kivulias historiamme on ilma jota hengitämme, vaikka tukehtuisimme siihen. Meidän kaikkien on hiukan vaikeaa hengittää nyt"

Plantaasi on väärä sana. Todellisilla plantaaseilla ihmiset työskentelivät. Detroitin tapauksessa valkoiset republikaani "omistajat" raatavat "orjiensa" puolesta. Kun mustat pakenevat Detroitista ja suuntaavat vauraille liljanvalkoisille esikaupunkialueille, jotka ympäröivät kaupunkia, he varmistavat, että keskiluokan alueet kutistuvat entisestään. Klassinen 1980 -luvun filmi Robocop kiusoitteli totuudella kun OCP- yhtiön toimitusjohtaja sanoi, "Vanhalla Detroitilla on syöpä. Syöpä on rikollisuus." Hollywoodin satumaailma Detroitissa monirotuiset jengit, jotka koostuivat enimmäkseen valkoisista, olivat vallitsevia.

Detroitilla on kaksoisongelma, toisaalta murhat ovat huippulukemissa, ja toisaalta Detroitilla on poliisivoimat, jotka ovat joko epäpäteviä tai yhä lisääntyvässä määrin poissa työstä. Tämä on johtanut siihen, että monet asukkaat ovat ottaneet lain omiin käsiinsä. The Daily -lehti kirjoittaa artikkelissaan '911 hätänumero on vitsi':

"Oikeutettuja tappoja on kaupungissa 79 prosenttia enemmän kuin 2011, kun pitkään kärsineen kaupungin asukkaat ovat aseistaneet itsensä ja ottaneet asioiden hallinnan omiin käsiinsä. Paikallinen itsepuolustukseksi tappaminen on nyt 2200 prosenttia korkeammalla kuin kansallinen keskiarvo. Asukkaat, jotka eivät pysty luottamaan siihen, että vähenevät poliisivoimat pitäisivät heidät turvassa, taistelevat itse rikollisten vitsausta vastaan. Ja he eivät pyytele anteeksi"

Mustien huono toiminta on toteuttanut ironisesti Reason -lehden ja anarko-kapitalistien unelman, laissez-faire kaupungin, jossa on vain vähän kaupunginhallinnon palveluja. Detroitissa unelma on painajainen. Kahden kuukauden sisällä kaksi aiempaa teollista jättiläistä, jotka edustivat Amerikan mahtavaa tuotannollista perustaa ovat käytännössä konkurssissa. Surullista, että 72 prosenttisesti musta Birmingham, Alabama, oli vastuussa Jeffersonin kunnan konkurssista. Ne, jotka muodostavat 82 prosenttia Detroitin asukkaista ovat vastuussa sen taloudellisesta raunioitumisesta, koska he eivät kyenneet pitämään yllä sitä sivilisaatiota, joka heille jätettiin. Vain muutama ihminen nostaa kätensä ja antaa oikean vastauksen siihen miksi Moottorikaupungilta on loppunut bensiini. Sen myöntäminen, että Detroit on epäonnistunut sen asukkaiden enemmistön takia ei ole mahdollista Amerikan vuoden 2012 poliittisessa ilmastossa. Sen sanominen kaivaisi maata sen poliittisen päämäärän ja virtauksen alta, jonka olen nimennyt 'mustien johtamaksi Amerikaksi'. Tämä ei tarkoita sitä, että mustat johtaisivat Amerikkaa - ei ollenkaan - vaan sitä, että Amerikkaa (liiketaloudellista, uskonnollista, valtiollista, oikeudellista, viihteellistä, jne.) johdetaan mustien ehdoilla, ja jonkin negatiivisen asian sanominen mustista on enemmän tai vähemmän laitonta. Kansaamme koettelevaan kysymykseen ei voida vastata kunnolla ennenkuin meillä on rohkeutta julistaa totuus Detroitin kuolemasta. Liberalismi, sosialismi ja demokraattien kontrolloima poliittinen luokka ovat parhaimmillaankin vain osittaisia ja riittämättömiä vastauksia. Kaikki liittyy rodullisiin kysymyksiin.

6 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=tSIwVFxk0jA

Valkea kirjoitti...

Edit on tekstin hiontaa.

Valkea kirjoitti...

Ironiseen sävyyn: uhoavaa mustaa musiikkia.

http://www.youtube.com/watch?v=QujqXIsZ2yI

iese_83 kirjoitti...

Kerrassaan uskomatonta. Saa kyllä veret kiertään. Siinä tapahtuu historiaa silmiemme edessä, niinkuin koko Kwa:n romahdus muutenkin. ..kuvoittavaa.

Jukka kirjoitti...

Helsinkiin otetaan jatkuvasti maahanmuuttajia Kongosta, Somaliasta, Gambiasta jne. Ei pitäisi. Tiedämme kyllä miksi.

Valkea kirjoitti...

Niinpä, ei pitäisi.

Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

Blogiarkisto