Hiljaista Pohdintaa

Hiljaista Pohdintaa

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Taistelemisesta kieltäytyminen on syntiä

Toivotan seuraavien saarnojen merkeissä Hyvää Pääsiäistä lukijoille.

Pastori John Weaver, Taistelemisesta kieltäytyminen on syntiä:

http://www.sermonaudio.com/sermoninfo.asp?SID=114152202310

Pastori John Weaver, Jumala taistelee kristittyjä vastaan:

http://www.sermonaudio.com/sermoninfo.asp?SID=113152128365

9 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=Bkr_ckQpEE8

Anonyymi kirjoitti...

Tuli yksi off-topic taas mieleen:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015041619528815_ul.shtml

Eikös esim. Ghana ole melko rauhallinen maa? Ja Norsunluurannikko? Aina kun uutisissa on juttua näistä Välimerta ylittävistä ''pakolaisista'', niin meren ylittämisen syyksi sanotaan Syyrian kriisi. Lähes joka uutisessa on sama lause: ''Syyrian kriisi on lisännyt Välimeren yli pyrkivien pakolaisten määrää''.

Vähintään 99 % noiden kuvien ihmisistä on kuitenkin mustia afrikkalaisia, ei arabeja. Uutistoimistot siis valehtelevat.

Uskon, että nuo hakevat Euroopasta ensisijaisesti elintason nousua. Afrikassa on kuitenkin monia rauhallisia maita ja sotien määrä on laskenut Afrikassa, yhä harvemmassa Afrikan maassa soditaan.

Euroopan pitäisi tehdä seuraavat asiat:

1. Palauttaa kaikki tänne tulleet takaisin. Heti! Kun ei anneta viisumeita eikä turvapaikkoja, niin sana kyllä kiirii. Kun yksikin saa turvapaikan, niin se rohkaisee vähintään kymmentä muuta yrittämään samaa.

2. Ehkäisymahdollisuuksia parannetaan Afrikan maissa entisestään ja se laitetaan top 3. prioriteettilistalle. Tavoitteeksi otetaan, että jokaisen mustan Afrikan maan syntyvyys laskee alle 2.1.

3. Kehitysyhteistyössä pyritään tekemään entistä enemmän molempia osapuolia hyödyttävää kauppaa ja afrikkalaisia täsmäkoulutetaan juuri oman alueen tarpeisiin. Esim. jos on tarvetta kaivosalan työntekijöille omassa maassa, niin koulutetaan kaivosalan työhön jne.

Kommentoija

Valkea kirjoitti...

Kommentoija,

muuten toimivia ehdotuksia, mutta kohdassa 2 avaintekijä on koulutuksen, valistuksen, kaupungistumisen ja ehkäisyn lisäksi, se, että afrikkalaisilla on myös ilman suurta määrää lapsia riittävästi turvaa vanhuutta varten. Uskomatonta kyllä, joihinkin Saharan eteläpuolisiin Afrikan maihin on jo kehittymässä sellainen systeemi, toivottavasti onnistuvat, Ruanda on todennäköisesti kehittynein esimerkki sellaisesta. Ruandan kansanmurha on inspiroinut sellaiset tavoitteet, joten siitä oli jälkikäteen heille myös hyötyä.

Anonyymi kirjoitti...

Meinasin lähettää tämän edellisen ketjun loppuun mutta pistän tähän. Lähetin äsken sähköpostia. Kysyin sähköpostissa suunnilleen tätä:

Mikä on sinun arvio siitä miksi ruokakaupassa menee niin paljon? Kuvitellaan että menit kauppaan markka-ajan viimeisenä vuotena 2001 ja ostit ruokatarvikkeita 100 markalla. Jos menet nyt kauppaan ja ostat nuo samat ruokatarvikkeet niin noihin ei riitä sama summa euroina eli 100/5,94573 eli 16,82 euroa. Indeksillä katsottuna vuoden 2001 sata markkaa olisi tänä vuonna 20,87 euroa, mutta tuokaan ei riittäisi noihin samoihin ruokatarvikkeisiin.

Euro oli tili- ja kirjanpitovaluuttana 1999-2001 muttei käteisenä. Vuonna 1998 euroa ei ollut olemassa tuossakaan muodossa joten jos sinä vuonna meni kauppaan ja osti 100 markalla niin tänä vuonna kaupassa pitäisi mennä indeksien mukaan 22,39 euroa. Ei tuo summa kuitenkaan riittäisi jos nyt menet kauppaan ja haluat täsmälleen samat ruokatarvikkeet.

Voit julkaista tämän jos haluat. Voit vastata tähän sähköpostilla. Jos julkaiset tämän niin yhtä hyvin voit vastata tänne kommenttipalstalle.

Oma mutu-arvioni on tämä: kauppiaat ja kaikki hankintaketjun portaat vetävät välistä ennen kuin asiakas maksaa kassalla; päivittäistavarakauppa on käytännössä kartellinen hallussa eikä siinä ole kilpailua; Suomessa ei ole käytössä 1 sentin kolikkoa joten hintoja pyöristetään herkästi ylöspäin. Tekisi mieli lisätä vielä arvonlisävero, mutta jos veroton hinta olisi halpa, niin ei se ALV nosta hintaa kamalan paljoa.

Anonyymi kirjoitti...

''muuten toimivia ehdotuksia, mutta kohdassa 2 avaintekijä on koulutuksen, valistuksen, kaupungistumisen ja ehkäisyn lisäksi, se, että afrikkalaisilla on myös ilman suurta määrää lapsia riittävästi turvaa vanhuutta varten.''

Rukoillaan, että jokainen mustan Afrikan maa onnistuu noissa hankkeissa.

Kommentoija

Valkea kirjoitti...

Vieras,

hintojen inflaatioon on kaksi syytä. Keskuspankit piiloverottavat kansalaisia laskemalla eri muodoissa liikkeelle enemmän rahaa kuin mitä talous kasvaa. Tyhjästä luodulla ylimääräisellä rahalla maksetaan mm. suurpankkien tappioita etelä-Euroopassa (90% kuluista), ja rahoitetaan etelä-Euroopan konkurssimaita (10% kuluista). Rahan inflaatiolla on sama vaikutus kuin verotuksella, toimintamekanismi on vain erilainen. Verotus vähentää rahan määrää, ja vähentää siten jäljelle jäävällä rahamäärällä ostettavissa olevien hyödykkeiden määrää. Inflaatiossa rahan määrän pysyessä ennallaan rahan ostovoima heikkenee. Olisi periaatteessa samantekevää kummalla tavalla ihmisten rahaa verotetaan, jos ihmisillä olisi täysi informaatio kummankin vaikutuksesta. Näin ei kuitenkaan ole. Ihmiset ymmärtävät verotuksen vaikutuksen yleensä välittömästi ja henkilökohtaisesti. Inflaation vaikutus ymmärretään viiveellä (liian myöhään), ja ihmisille jää useimmiten epäselväksi kuinka paljon tarkalleen ottaen inflaatio vaikuttaa omiin tuloihin. Inflaatio on piilotettu lukemattomiin hinnaltaan eri tavoin kohonneisiin tuotteisiin, ja materialisoituu määrällisesti osittain sen mukaan mitä tuotteita ja palveluita henkilö vuoden aikana ostaa.

Toinen hintainflaation syy on se, että oligopoli- tai monopolimarkkinoilla, tai kartellimarkkinoilla yrityksillä on mahdollista nostaa hintoja enemmän kuin kilpailluilla markkinoilla, ja saada siten keinotekoisen suuri osa kansakunnan varallisuudesta. Tällainen tilanne on Suomessa esimerkiksi päivittäistavarakaupassa, jossa kahden keskusliikkeen duopoli, S- ja K-ryhmät, hallitsevat ylivoimaisesti suurinta osaa markkinoista.

Inflaation voittajia ovat ne, jotka saavat käsiinsä lisääntyvää rahaa ja kuluttavat sitä ennenkuin hinnat ehtivät nousta vastaamaan kasvanutta rahamäärää. Voittajien joukossa ovat useimmiten esim. valtiot (jotka rahoittavat toimintojaan osittain inflaatiolla), ja suursijoittajat ja suurpankit, jotka ovat hyvin informoituja siitä missä, milloin, miten ja kuinka paljon inflaatio lisääntyy, ja tietävät kuinka siitä voi hyötyä maksimaalisesti heidän käytössä olevilla keinoillaan. Inflaation häviäjiä ovat useimmiten tavalliset yrittäjät, työntekijät, kuluttajat ja veronmaksajat.

Inflaatiolla pyritään myös pakottamaan kuluttajat lisäämään ostamistaan ja nopeuttamaan ostopäätöksiään. Kun rahan arvo heikkenee huomenna, kannattaa ostaa jo tänään, kun sillä saa enemmän. Näin kuvitellaan pidettävän talous "elinvoimaisena". Todellisuudessa talous on parhaimmillaan silloin kun rahan määrästä johtuva inflaatio on lähellä nollaa, ts. rahan määrä kasvaa vain yhtä paljon kuin talous. Ihmiset joutuvat joka tapauksessa ostamaan tuotteet ja palvelut jossain vaiheessa, jos haluavat ne itselleen, joten ihmiset eivät odota ostamistaan liian kauan. Useimmiten ihmiset käyttävät hyvää tietokonetta mieluummin jo tänään kuin vasta vuoden päästä. Ilman hintainflaation paineita ihmiset ostavat tavaroita ja palveluita tarpeidensa mukaan, jotka on suhteutettu käytettävissä oleviin varoihin, juuri niinkuin sen tulee ollakin. Hintainflaatio ei silloin vääristä ihmisten ostopäätöksiä lyhytnäköiseen, turhaan, liialliseen, harkitsemattomaan, hätäiseen, perustelemattomaan, joutavaan, tms. suuntaan. Lisäksi hintainflaation puuttuminen tekee säästämisestä ja sijoittamisesta kannattavampaa, ja lisää siten korkean jalostusasteen tuotantoa.

Esim. Usassa on ollut historian aikana pitkiä ajanjaksoja, jolloin inflaatio oli lähellä nollaa. Ne ovat olleet talouden vakaan ja hyvän kehittymisen aikoja.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.rahamuseo.fi/fi/pelit-ja-multimediat/rahanarvolaskuri/

Onko Rahamuseon rahanarvolaskuri luotettava jos haluaa vertailla rahan arvoja ja hintoja?

Valkea kirjoitti...

Kommentoija,

tehdään niin.

Valkea kirjoitti...

Vieras,

esittelyn perusteella vaikuttaa siltä, että ei ole. Toteutunut inflaatio pitäisi arvioida siten, että kerätään suuri määrä tärkeimpiä tuotteita tuotekoriin (tämä on tietysti aina jonkin verran puolueellinen valinta, koska kaikkia tuotteita ei voida ottaa mukaan), jonka rahallista arvoa mitataan mitataan eri aikoina. Tämä ei ole aivan yksiselitteistä edes korissa olevien tuotteiden osalta, koska esim. mukana oleva tietokone on vanhemmissa koreissa todennäköisesti heikompitehoisempi ja huonommilla ominaisuuksilla varustettu kuin uudemmissa koreissa. Toinen keino mitata inflaatiota on verrata kierrossa olevan rahan määrää kokonaistuotantoon. Sekään ei ole täysin yksiselitteistä, koska kokonaistuotantoa on vaikea arvioida tarkasti, eikä kokonaistuotanto kerro tuotannon sisällöstä, merkityksestä ja laadusta mitään, ja toisaalta myös kierrossa olevan rahamäärän arviointi on melko monimutkainen ja epätarkka prosessi.

Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

Blogiarkisto