Hiljaista Pohdintaa

Hiljaista Pohdintaa

maanantai 26. lokakuuta 2015

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkysen erottaminen puolueesta

Neljä kommenttiani Facebookissa, jotka liittyvät Sebastian Tynkkyseen.

Kirjoitin jonkin aikaa ennen Tynkkysen erottamista hänelle seuraavasti:

Sebastian Tynkkynen, kiitos siitä, että vaadit Perussuomalaisten yhteiskokousta maahanmuuttotulvan ja Eu-politiikan takia. Rohkealla aloitteellasi oli tärkeä funktio, vaikka se ei mennytkään läpi. Se välitti julkisuuden kautta laajojen kansankerrosten tuntoja hallitukselle, muille poliitikoille ja kaikelle muulle seuraavalle yleisölle. Se loi painetta ja toi järkeä näiden asioiden osalta myös Keskustaan ja Kokoomukseen. Esiinnyit hyvin, rauhallisesti ja järkevästi liberaalin median ja politiikan ryöpytyksessä. Muistakaamme nämä asiat tulevaisuudessa. Jos esim. asetut tulevissa vaaleissa ehdolle, minun on ilo suositella sinua kaikille ja tukea sinua.

Ps. Jos jotkut perussuomalaiset väittävät sinun tehneen 'virheen' tai elämöivät sinun väitetyllä 'epäonnistumisellasi', etkä saa heitä näkemään totuutta, voit ehkä luetuttaa heillä seuraavan professori Bruce Charltonin artikkelin:

http://charltonteaching.blogspot.fi/2015/10/not-listening-for-mistakes-live-versus.html

***


Ensikommenttini Tynkkysen erottamisen jälkeen:

Soinissa on narsistisia piirteitä, ja hän sairastuttaa vaikutuksellaan koko puolueen. Sebastian Tynkkynen on lahjakas ja hyvä poliitikko, ja hänen yhteiskokousehdotuksensa välitti asianmukaisesti kentän tuntoja hallituksen kaikille puolueille sekä laajemmalle yleisölle. Sebastianin erottamiseen käytettiin läpinäkyviä lakiteknisiä tekosyitä, joita kukaan selväjärkinen ei usko. Todellinen syy oli tietenkin se, että hän kritisoi yhteiskokousehdotuksellaan epäsuorasti Soinia, tai ainakin niin Soini on sen kokenut. Soini sallii perussuomalaisten tekevän jonkin verran "virheitä" Soinilaisilla standardeilla arvioituna, mutta Soinin epäsuorastakin haastamisesta seuraa erottaminen puolueesta. Soini on sumplinut itselleen vastavuoroiset hyvä veli -suhteet ja autoritaariset määräysvaltasuhteet perussuomalaisiin piiriyhdistyksiin, joten hän saa lähes automaattisen kannatuksen haluamilleen asioille. Vaikka Soini ehdottaisi auringon maalaamista vihreäksi, piiriyhdistykset laulaisivat kuorossa, "Kyllä, herra Johtaja!"

***
Pieni Tynkkyselle kirjoittamani analyysi ja toimenpide-ehdotus:

Sebastian, sinä vaikutat olevan idealistinen nuori mies, jolla on ihanteita. Nuoruutesi takia sinulla ei voi olla vielä paljon poliittista kokemusta. Idealistisuus voi joutua vastakkain organisaatioiden sosiaalisten, hierarkisten ja poliittisten realiteettien kanssa, erityisesti silloin jos organisaation sisäinen kulttuuri ja henki on tavalla tai toisella huono ja korruptoinut. Tämä tapahtuma kannattaa nähdä oppimisprosessina kahdella tavalla; sinä opit lisää poliittisista organisaatioista ja politiikasta yleensä, ja sinä tarvitset lisää sosiaalipsykologista ja organisaatiopsykologista tietoa ihmisten ja organisaatioiden toiminnasta, motiiveista, tunnereaktioista ja niiden vaikutuksista, rationalisoinneista, asenteista, psykologisista taipumuksista, identiteeteistä, rooleista, jne. Mitä suurempi takaisku ihmistä kohtaa, keskimäärin sitä enemmän hänellä on potentiaalia ja valmiutta analysoida sitä ja oppia siitä, reorientoida itsensä tarvittavalla tavalla ja hankkia itselleen uutta hyödyllistä tietoa ja uusia taitoja.

Hyvän, viisaan ja kokeneen (tai pahan, viekkaan, juonittelevan ja kokeneen) poliitikon syntymiseen vaaditaan riittävien takaiskujen kokemista ja virheiden tekemistä. Soiniltakin hajosi SMP jalkojen alta vuonna 1995 ja hän joutui luomaan Perussuomalaiset tyhjästä. SMP:n hajoaminen oli Soinille psykologisesti hyvin vaikea tilanne, ja ehkäpä se jätti häneen sellaisen puolueen menettämisen ja sisäisten ristiriitojen pelon, että kun se yhdistyy hänen narsistisiin piirteisiinsä, hän kallistuu enemmän jälkimmäisen kokeneen poliitikon suuntaan. Lisäksi kun Soini oli niin keskeisessä asemassa Perussuomalaisten luomisessa ja kasvattamisessa alusta saakka, se on saattanut yhdessä menettämisen pelon kanssa kehittää hänelle liiallisen Perussuomalaisiin liittyvän omistamisen päähänpinttymän, josta seuraa liiallinen halu määrätä, kontrolloida ja hallita Perussuomalaisia, sallia liian vähän mielipiteiden ja toiminnan normaalia ja hyödyllistä diversiteettiä, ja delegoida valtaa ja/tai tehtäviä liian vähän. Ehkäpä sinä voit oppia tässä tilanteessa samalla myös Soinin kokemuksista ja kehitysprosesseista, niin että voit välttää hänen tekemänsä virheet, ja kallistua enemmän sen edellisen kokeneen poliitikon suuntaan.

Muista kuitenkin, että Soinin oppimisvirhe oli mennä ongelmien jälkeen tietyissä asioissa liikaa äärimmäisyyksiin. Tilanteen synnyttämä psykologinen trauma ja Soinin herättämä vastenmielisyys saattavat luoda sinullekin voimakkaan psykologisen taipumuksen mennä toiseen äärimmäisyyteen, muuttua Soinin täydeksi vastakohdaksi. Optimaalinen poliitikko on kuitenkin jossain Soinin ja Soinin vastakohdan välimaastossa. Jos sinä joskus tulevaisuudessa johdat jotain puoluetta, sinun on suotavaa ja tärkeää tehdä myös osittain samoja asioita kuin Soini, kunhan pysyt kohtuudessa, etkä mene liiallisuuksiin.

Viisaat äänestäjät eivät luota täysin sellaisiin poliitikkoihin, jotka eivät ole kokeneet poliittisia takaiskuja, ajojahteja, epäonnistumisia, tehneet poliittisia virheitä, jne., ja sitten oppineet niistä.

Toivon, että jatkat poliittisesta isojen rakeiden sadekuurosta huolimatta politiikassa. Olet lahjakas, älykäs ja lupaava poliitikko, ja esiinnyt hyvin ja itsevarmasti julkisuudessa. Näkisin, että sinun kykysi tulevat parhaiten esiin politiikassa. Toivon, että jatkat politiikan sisällön suhteen samalla linjalla kuin nykyisin. Jos ja kun sinun tiesi on estetty Perussuomalaisissa, tai et ymmärrettävistä syistä halua jatkaa siellä, vaikka sinulla olisi siihen mahdollisuus, ehkä voisit siirtyä esim. Muutos -puolueen johtoon tai johtoryhmään, ja pyrkiä tekemään siitä suhteellisen suuren maahanmuuttokriittisen puolueen? Maahanmuuttokriittisiä on paljon vanhoissa liberaaleissa puoleissa Kokoomuksesta Vasemmistoliittoon saakka. Esim. viimeisimmän HS-gallupin mukaan 70% kansalaisista haluaa pysäyttää maahanmuuttotulvan. Monet kansalaiset katsovat, että he eivät voi äänestää Perussuomalaisia sen takia, että perussuomalaisten imago, talouspolitiikka, retoriikka, veropolitiikka, sosiaalipolitiikka, kulttuuripolitiikka, tms. ei vastaa heidän sosiaaliluokkaansa, yhteiskunnallista statustaan, ammattiaan, ajattelutapaansa, ideologiaansa, sukupuoltaan, tms. Jos sen tyyppiset tekijät laitetaan uudessa puolueessa vastaamaan paremmin Perussuomalaisten ulkopuolisia äänestäjiä, he voisivat äänestää maahanmuuttokriittistä puoluetta. Tällöin kummallakin maahanmuuttokriittisellä puolueella olisi eri äänestäjäprofiili, ja ne eivät juurikaan söisi toistensa kannatusta, vaan täydentäisivät toisiaan samalla tavalla kuin vanhat liberaalit puolueet täydentävät toisiaan, eli lisäävät liberaalien puolueiden yhteistä kannatusta. Ehkäpä jonain päivänä maahanmuuttokriittisten puolueiden yhteinen kannatus ylittää 50%.

Mitä teetkin, kiitän sinua kuluneista poliittisista vuosista, ja toivon sinulle Jumalan siunausta ja lohdutusta.

***

Sebastian Tynkkysen erottaminen oli todennäköisesti Perussuomalaisilta laiton toimenpide. Ehkäpä sinun kannattaisi käsitellä asia oikeudessa?:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/131068-taysi-tyrmays-perussuomalaisille-mahdollisesti-laitonta-ja-naurettavuuden-huippu

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102620560975_uu.shtml

***

Tapahtumaan liittyviä linkkejä.

Sebastian Tynkkysen video, jolla hän ilmoittaa erostaan (alkuperäinen ja kokonainen):

https://www.facebook.com/officialsebastiantynkkynen/posts/1010698562314002

Tapahtumaan liittyviä lehtiartikkeleita:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102620559906_uu.shtml

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102620560370_uu.shtml


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102620560939_uu.shtml

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102620561615_uu.shtml

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tynkkysen-erottamisesta-tehtiin-rikosilmoitus/710500/

2 kommenttia:

Sametti kirjoitti...

Häikäisevää analyysia. Tällaista on ilo lukea.

Valkea kirjoitti...

Kiitos, Sametti.

Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

Blogiarkisto