Hiljaista Pohdintaa

Hiljaista Pohdintaa

perjantai 15. tammikuuta 2016

Feministien statuskilpailu yliopistomaailmassa

Nim. Juhani kirjoitti kommentissaan niin hyvin siitä miten feministit ajattelevat ja toimivat yliopistomaailmassa, että päätinpä pistää sen tähän luettavaksi

"Kuvaamasi liberaali tapa parantaa epäkohtia näkee epäkohdat selvästikin sosiaalisen hierarkian ulottuvuuksina. Kun muutetaan nokkimisjärjestystä, niin on ”korjattu epäkohdat”.

1. ”Rakentamalla uusia instituutioita” = Luomalla uusia hierarkisia järjestelmiä, joiden nokkimisjärjestykset asioiden määrittelemisen suhteen noudattavat hierarkiasäätelyä haluavien tahojen tahtoa. Tungetaan ärsykit pohjalle, suosikit keskikastiin ja oma hovi huipulle.

2. ”Kouluttamalla” = Luomalla em. hierarkioita tukevia sisältörakenteita, joiden sisäistäminen ja kannattaminen määrittää aseman em. hierarkioissa.

Itse ongelma ei poistu mihinkään, mutta hankalat ja ärsyttävät tyypit – eli ne, jotka tajuavat ongelman ja haluaisivat että se sivuuttamisen sijaan ratkaistaan – saadaan marginalisoitua.

Yliopistojen yhteiskuntataiteellisten tiedekuntien alfanarttukilpailu noudattaa aika pitkälle tätä kaavaa. Hyväsiskojärjestelmä toimii ”uutena instituutiona” ja sosiaalisen konstruktionismin eri alalajien muotiparadigmat ”opetussuunnitelmana”.

Epäonnistumisen mahdollisuutta ei tavallaan ole olemassakaan jos sosiaaliset ja muut hierarkiat saadaan rakennettua alfanarttupiirin haluamalla tavalla. Hankalan tapauksen marginalisoiminen on onnistuminen, joten epäonnistumista ei ole tapahtunut. ”Sopeutumiskykyisen” keskinkertaisuuden nostaminen lahjojaan korkeammalle tasolle on onnistuminen sillä se tukee alfanarttujen alfaroolia ylläpitävää rakennetta ja kulttuuria.

Universaalisuus… Se on pelkkä työkalu. Oikeasti se tarkoittaa, että ”Minulla pitää olla absoluuttinen tulkinta- ja määrittelyvalta”. Siirräpä alfanarttu marginalisoinnin kohteeksi ja katso montako sekuntia universaalisuus säilyy lähtökohtana. Ei edes yhtä.

Tuo kaikki on pelkkää likaista ja epärehellistä nokkimisjärjestyspeliä, jossa oma asemoituminen on kaikki kaikessa ja ”ideologiat” lähinnä asemoitumisen työkaluja. Sama juttu kuin pikkutyttöjen leikit. Jos leikissä on mukana joku narsistinen pikkuprinsessa, niin se pistää säännöt ja leikin sisällön koko ajan muuuttumaan niin, että säännöt ja leikki tukevat hänen henkilökohtaista kuviteltua ihmeellisyyttään ja johtajuuttaan. Alfanarttupeli sääntö- ja sisältöpelinä.

Reaalimaailmassa konfliktit ovat todellisuuden konflikteja. Arvoliberaalimaailmassa konfliktit ovat määrittelykonflikteja. Sen vuoksi siellä parodiahorisontin tuolla puolen voidaan toimia rajattoman epärehellisesti, kärjistää kaikki järjettömyyksiin, haastaa koko ajan eri mieltä olevat määrittely- ja retoriikkataitavuuskilpailuihin ( = kiskoa omalle tasolleen ja voittaa sitten kokemuksella). Kukkahattulandiassa asioiden seuraukset ovat retorisia, eivät reaalisia. Tai orwellilaisittain ... retoriikka on todellista ja todellisuus retorista.

Kun todellisuuden ja utopioiden raja on hävinnut, niin samalla häviää myös ideologisten toimien reaalisten seurausten käsittäminen. Sen vuoksi häviää myös kyky ymmärtää, että miksi jotkut muut reagoivat niin voimakkaasti niihin reaaliseurauksiin. Ja tässä tilanteessa toimitaan sitten alfanarttupelin periaatteiden mukaan. Marginalisoidaan ärsykit metapelin avulla. Keskustellaan keskustelijoista. Keskustellaan keskustelemisesta. Keskustellaan määrittelemisestä. Metapelataan kaikin mahdollisin keinoin ärsykit marginaaliin. Osoitetaan muille, että suosituimmuusasemaa voi parantaa ärsykkejä marginalisoimalla. Tällöin saadaan masinoitua myös iso osa niistä ”miehistä” jotka ovat sosiaaliselta sukupuoleltaan osittain naisia ärsykkien proxykiusaajiksi.

Liberalismi toimii ihanteidensa mukaan. Liberalismin ihanteet eivät vain ole niitä ihanteita joita julkilausutaan, vaan niitä joista vaietaan. Sekä arvo- että talousliberalismin puolella liberalismin ihanne on sairaalloisen kilpailullisuuden tuoma tilanne, jossa hierarkian huipulla olevat voivat määritellä oman asemansa, hierarkian muodostumisen säännöt ja käytännöt sekä tuottaa itselleen kyltymättömyyden täytettä.

Kyltymättömyys on joskus määritelty niin, että se on todellisen tarpeen täyttämistä sellaisella asialla, joka ei sitä täytä. Rakkauden tarpeen täyttäminen rakkautta vailla olevalla läheisyydellä. Turvallisuuden tarpeen täyttämistä sillä että voi kontrolloida. Omanarvontunnon puutteiden täyttämistä sosiaalisesti korkealla asemalla ja sen tunnuksilla ... Sekä arvo-, uskomus- että talousliberalismi tekevät saman. Ne antavat pienelle ryhmälle mahdollisuuden tuottaa itselleen muihin kohdistuvan kurjistamisen avulla sellaisia palkintoja, joiden arvo on lähes täysin näennäinen palkintojen saajille itselleen. Niinpä palkintojen jano jatkuu ja jatkuu ... Ansa, johon sortuvat helpoiten ne joilla on kohtalaisen paljon älykkyyttä, muttei pisaraakaan eettisyyttä. Suurimmalla osalla tuohon ansaan sortujista terve omanarvontunto on korvattu vääristyneellä grandiositeettihurmoksen ja tyhjyyden kokemuksen vaihtelulla.

Miten se todellisuuden ja utooppisuuden syvällinen sekoittuminen sitten näkyy?

Tekisi mieli sanoa että psykoottisuutena, joka ei näytä psykoottisuudelta.

Meillä on operatiivinen ongelma. Islamilaisten kehitys- ja kehittyvien maiden vankiloista on viime vuosina vapautettu erilaisten vallanvaihtojen, -kumousten ja sotatoimien yhteydessä satoja tuhansia sadististisia psykopaatteja, moraalittomia opportunisteja, elämäntaparikollisia jne. Nyt näitä valuu parin ääri-islamistisen järjestön – ISIS ja Al Nusra – masinoimana Eurooppaan. Tämän takia raiskaukset, pahoinpitelyt, joukkoahdistelut, ryöstöt jne. ovat lisääntyneet. Ja feministien sekä sosiaalisesti androgyynien ratkaisu on: kerrotaan niille, mikä on tuhmaa!

Jos heristetään sormea ja sanotaan ”soso” islamilaisen maailman vankiloiden pahimmalle kuonalle sen tultua tänne keikalle, niin eletäänkö silloin reaalitodellisuudessa? Jos uskotaan – tai ainakin uskotellaan – että se sormen heristäminen ja lempeä toruminen pysäyttää ISIS-henkisen reviirinvaltauksen, niin onko silloin kyse psykiatrisessa, tiedollisessa ja/tai loogisessa mielessä siitä, että ote todellisuuteen pitäisi?

Jos tuo ei ole psykoottisuuden tasolle yltävää todellisuudesta irti olemista, niin mikä sitten?

Ei tuollainen hulluus ole hyväuskoisuutta. Se on silkkaa personoitunutta pahuutta hyvyydeksi naamioituneena. Ei se ole naivia. Se käyttää naiviutta hyväkseen sortumatta itse siihen. Se on nokkimisjärjestyspeliä, jossa ei välitetä pisaraakaan siitä, millaista tuhoa ja kärsimystä nokkimisjärjestyspelin liian pitkälle vieminen johtaa. Kaikki hyvä alistetaan ja tuhotaan jos se vain palvelee omaa mahdollisuutta nousta hierarkian huipulle. Se on täydellistä Stalinin, Hitlerin, Pol Potin, Saddam Husseinin, Kim il Sungin jne. hengenheimolaisuutta. Absoluuttiselle pahuuden personoitumiselle raivataan tilaa ideologisuudella."

13 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

Samasta ketjusta asiaan liittyvää huumoria.

– Anteeksi palosetämies, mutta taloni on tulessa.
– Talot ovat olleet ennenkin tulessa.
– Niin mutta se siis palaa tuossa silmiemme edessä juuri nyt. Eikö palon voisi sammuttaa?
– Emme sammuta, koska sammutustoimet ilmaisisivat, että jossakin palaa, emmekä halua levittää sellaista kuvaa, että talot palaisivat. Lietsoisi vain paniikkia.
– Mutta kyllähän taloja palaa…
– Tämä on yksittäistapaus.
– Onko se syy olla sammuttamatta meneillään olevaa paloa?
– Maailmaa muuttuu. Emme voi enää palata ajassa takaisin. Meidän on elettävä tämän kanssa.
– Mitä sitten aiotte tehdä?
– Järjestämme kursseja paloturvallisuudesta.
– Voi p.rseen p.rse. Siis nyt? Mitä te nyt teette?
– Tuomitsemme talojen palamisen ja vannomme tekevämme asialle jotain.
– Hei katsohan! Naapurit tulevat vesisankoineen sammuttamaan, päästä läpi!
– En todella. Sammutus kuuluu vain palokunnalle, emmekä kaipaa satunnaisten kohdalleosujien apua.
– Siinä se roihuaa, p.rkele…
– No olisihan se ihme, jos ei noin paljon palavaa materiaalia sisältävä talo syttyisi tuleen."

Valkea kirjoitti...

Hieno versio hienosta kappaleesta:

https://www.youtube.com/watch?v=ZvEcllMpJLE

Anonyymi kirjoitti...

https://youtu.be/D3WJjCpJ9rQ

t. JR

Valkea kirjoitti...

JR,

eipä heittäydytä toivottomuuteen siellä. ;)

LS kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

LS, nuo on kopioitu Riikka Purran blogista. Tämän jutun ekaan kommenttiin kopioituna:

http://riikkapurra.net/2016/01/14/seksi-miehet-syylliset/comment-page-1/#comment-805

Kommentti, jonka Valkea kopioi jutuksi:

http://riikkapurra.net/2016/01/14/seksi-miehet-syylliset/comment-page-1/#comment-822

http://riikkapurra.net/2016/01/14/seksi-miehet-syylliset/comment-page-1/#comment-823

http://riikkapurra.net/2016/01/14/seksi-miehet-syylliset/comment-page-1/#comment-824

Valkea kirjoitti...

LS,

hupsista, en huomannut vastata, ja nyt vielä kaiken lisäksi poistin kommenttisi vahingossa. Mutta hyvä, että vieras vastasi jo tyhjentävästi.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitan saman kommentin, jonka kirjoitin Takkiraudan blogiin. Suomalaisten täytyy tehdä nyt seuraavat asiat:

1. Alkaa painostamaan Suomen päättäjiä kirjein, sähköpostein ja mielenilmauksin, joissa vaaditaan, että Suomi ei ota enää ainuttakaan turvapaikanhakijaa tai pakolaista. Ja muistuttaa siitä, että 75 % maailman maista ei edelleenkään ota kiintiöpakolaisia, joten miksi uhrautuisimme muiden takia? Miksi pilaisimme turvallisuutemme ja etnisen tasapainomme muiden tähden?

Tässä esimerkkejä maista, joka ajaa ensisijassa omaa etuaan:

http://www.latimes.com/world/middleeast/la-fg-syrian-refugees-israel-20150906-story.html

http://www.usatoday.com/story/opinion/2015/10/04/why-arab-states-wont-take-syrian-refugees-column/72747230/

2. Alkaa painostamaan Suomen päättäjiä siitä, että irtaudumme Schengen-sopimuksesta ja että Suomeen ei pääse enää kukaan ilman etukäteen(jo lähtömaan Suomen suurlähetystösä hankittua) viisumia.

3. Mikäli edellä kuvautut keinot eivät riitä, niin on alettava vaatimaan myös EU:sta eroa.

EU:n vastuuttomimmat maat Italia ja Kreikka vaativat Dublin-säännöksen ensimmäisen pykälän kieltämistä, jonka mukaan turvapaikanhakijan turvapaikkahakemus on käsiteltävä ensimmäisessä EU-maassa, johon hän saapuu. EU on jo nyt aivan k*sessa tämän koko kansainvaelluksen kanssa.

Kommentoija

Valkea kirjoitti...

Kommentoija,

oikein. Maahanmuuttokriittiset ovat aina sanoneet, että maahanmuutto on tärkein poliittinen asia, ja nyt se alkaa valjeta yhä useammalle ihmiselle.

LS kirjoitti...

Kiitos

Anonyymi kirjoitti...

Kommentoija, unohdit rajavalvonnan ja rajatarkatukset. Ne tulee palauttaa pysyvästi kaikille rajoille: rajanylityspaikoille, satamiin ja lentokentille. Tämä tulee toteuttaa oma-aloitteisesti ja riippumatta mitä muut tekevät. Schengenistä pitää lähteä pois joko virallisesti de jure, tai sitten keskeyttämällä sen noudattamisen ja rikkomalla sitä tietoisesti. Näin saadaan Schengenin de facto kaatumaan ja sitä kautta lakkauttaa se.

Viisumipakko on tarpeen pitää toistaiseksi päällä, kunnes tilanne rauhoittuu. Sanotaan ensi alkuun muutama vuosi. Jos tilanne rauhoittuu, sen jälkeen voidaan tyytyä tietyn mittaisiin viisumivapauksiin joiden voimassaolo riippuu mistä maasta joku on tulossa. Muille maille sitten viisumipakko. Tietyt maat ovat laatineet maakohtaisesti erimittaisia viisumivapauksia joillekin maille, minkä jälkeen pitää olla viisumi jos viipyy pitempään. Joillekin maille viisumipakko on voimassa koko ajan. Esimerkkeinä Israel, Japani ja Valko-Venäjä sekä Armenia.

https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Israel

https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Japan

https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Belarus

https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Armenia

Rajavalvonta ja rajatarkastus ei ole ongelma sellaiselle, jolla on asianmukaiset matkustusasiakirjat ja jolla ei ole pahoja aikeita. Pystyttiin sitä ennenkin kulkemaan: sodan jälkeen 1950-70-luvuilla, sotien välillä 1920-30-luvulla, 1900-luvun alussa ennen 1. maailmansotaa ja 1800-luvun puolella. Passit ja viisumit katsottiin, eikä siitä valitettu silloin.

On huijausta väittää ettei jokaisen passia tai viisumia voitaisi tarkastaa. Jos elokuvateatterit, jäähallit, ja jalkapallostadionit kykenevät suorittamaan lippujen tarkastukset jokaiselta sisään menevältä, melko nopeasti, niin passien ja viisumien tarkastus on yhtä hyvin mahdollista tarkastaa samalla ripeydellä.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä vielä että kaikkien oleskelulupien tulee olla määräaikaisia ja niiden voimassaolo tulee sitoa johonkin, kuten loman, työsuhteen tai opiskelun kestoon. Määräajan jatkamiselle tulee olla perusteet, eli jos loma, työsuhde tai opiskelun jatkuu. Kun kyeessä on viisumia edellyttävä tilanne, tätä varten on turistiviisumi, työviisumi tai opiskelijaviisumi. Diplomaateille on diplomaattiviisumi.

Anonyymi kirjoitti...

vieras,

hyviä pointteja sinulla.

Kommentoija

Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

Blogiarkisto