Hiljaista Pohdintaa

Hiljaista Pohdintaa

lauantai 28. joulukuuta 2013

21 rikkaiden ja köyhien toiminnan ja ajattelun eroa

1. 70% rikkaista syö vähemmän kuin 300 roskaruokakaloria päivässä. 97% köyhistä syö enemmän kuin 300 roskaruokakaloria päivässä.

2. 23% rikkaista harrastaa uhkapelejä. 52% köyhistä harrastaa uhkapelejä.

3. 80% rikkaista keskittyy saavuttamaan jonkin yksittäisen tavoitteen. Vain 12% köyhistä tekee samoin.

4. 76% rikkaista harjoittelee aerobisesti neljänä päivänä viikossa. 23% köyhistä tekee samoin.

5. 63% rikkaista kuuntelee äänikirjoja työmatkoillaan. 5% prosenttia köyhistä tekee samoin

6. 81% rikkaista pitää yllä tehtävälistaa. 19% köyhistä tekee samoin.

7. 63% rikkaista vanhemmista laittaa lapset lukemaan kahden tai useamman tietokirjan kuukaudessa. 3% köyhistä vanhemmista tekee samoin.

8. 70% rikkaista vanhemmista laittaa lapset tekemään vapaaehtoistyötä 10 tuntia tai enemmän kuukaudessa. 3% köyhistä vanhemmista tekee samoin.

9. 80% rikkaista soittaa syntymäpäiväonnitteluja. 11% köyhistä tekee samoin.

10. 67% rikkaista kirjoittaa tavoitteensa paperille. 17% köyhistä tekee samoin.

11. 88% rikkaista lukee 30 minuuttia tai enemmän päivässä opiskelu- tai uratavoitteiden takia. 2% köyhistä tekee samoin.

12. 6% rikkaista sanoo sen mitä heillä on mielessään. 69% köyhistä tekee samoin. (Tämä kuvastaa enemmänkin rikkaiden pelkoa omasta asemastaan ja konformismia kuin positiivista toimintatapaa. Suom. huom.)

13. 79% rikkaista luo suhteita viisi tuntia tai enemmän joka kuukausi. 16% köyhistä tekee samoin.

14. 67% rikkaista katsoo televisiota yhden tunnin tai vähemmän joka päivä. 23% köyhistä tekee samoin.

15. 6% rikkaista katsoo tosi-TV:ta. 78% köyhistä tekee samoin.

16. 44% rikkaista herää kolme tuntia ennenkuin työ alkaa. 3% köyhistä tekee samoin.

17. 74% rikkaista opettaa lapsilleen hyviä päivittäisiä menestymisen keinoja. 1% köyhistä tekee samoin.

18. 84% rikkaista uskoo että hyvät toimintakeinot ja -tavat synnyttävät mahdollisuuksia ja onnea. 4% köyhistä ajattelee samoin.

19. 76% rikkaista uskoo että huonot toimintakeinot ja -tavat synnyttävät epäonnea. 9% köyhistä ajattelee samoin.

20. 86% rikkaista uskoo koko elämän jatkuvaan koulutukselliseen itsensä kehittämiseen. 5% köyhistä ajattelee samoin.

21. 86% rikkaista pitää lukemisesta. 26% köyhistä tuntee samoin.

***

Kirjoitus on suomennokseni Dave Ramseyn artikkelista 21 Things Rich Do Every Day.

12 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=_6JlEPuKnOU

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei varsinaisesti liity aiheeseen, mutta millaisia ajatuksia tämän miehen kirjotukset herättävät sinussa?

http://www.lordselibacy.blogspot.fi/?zx=ea75727ea775a983

Muuten, olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksiasi myös moniavioisuudesta. Esim.jehovan todistajat väittävät, että raamattu ei hyväksy moniavioisuutta. Kuitenkin siellä on esimerkkejä siitä.

Olen miettinyt, että olisikohan tämä nykyinen kehityskulku esim.Saksasa voitu edes vähäsen estää, jos moniavioisuus olisi ollut laillista ja hyväksyttyä Euroopassa. Silloin useampi nainen olisi saanut voinut synnyttää lapsia, saada perustettua perheen ja päässyt naimisiin ja turkkilaisille ym. vierastyöläisille ei olisi ollut ehkä tarvetta esim. 60-luvulla. Monet naiset joutuivat käytännössä luopumaan perheenäidin haaveistaan, kun miehiä ei riittänyt kaikille ja kullakin miehellä sai olla vain yksi vaimo.

Luin myös äsken kirjan, jonka nimi oli muistaakseni Natashat. Se kertoo kansainvälisestä naiskaupasta ja siitä, kuinka etenkin Itä-Euroopan ja Venäjän naiset ovat joutuneet sen uhriksi taloudellisten vaikeuksien takia. Tuli mieleen, että olisikohan noitakin tapauksia kyetty paremmin estämään, jos moniavioisuus olisi sallittua. Kaikille ei riitä kunnon miehiä ja jos mies on narkkari, joka ei kykene huolehtimaan itsestään tai muista, niin nainenhan on käytännössä yksinhuoltaja. Nainen on miestä paljon alttiimpi seksuaaliselle hyväksikäytölle, kun taloudelliset ajat ovat tiukat eikä naisella ole kunnon suojelijaa.

On outoa, että kristitty mies ei saa mennä naimisiin useamman kuin yhden naisen kanssa, mutta bordelliin saa mennä pettämään ja muutenkin saa pettää melko vapaasti. Tarkoitan siis tällä lainsäädäntöä ja lainsäätäjien asenteita.

Tuo kirja sai minut miettimään, että onkohan naiskaupan uhrien joukossa esimerkiksi moniavioisuuden sallimisen takia paljon vähemmän musliminaisia verrattuna kristittyihin naisiin? Tuossa kirjassa ei ainakaan mainittu mitään Lähi-idän naisiin liittyvää naiskaupan aaltoa. Toki muslimeita on esim.Venäjällä, mutta ymmärrät varmaan pointtini.

Tässä artikkeli, jossa mainitaan myös kyseinen kirja:

http://www.image.fi/artikkelit/orjamarkkinat

Kommentoija

Valkea kirjoitti...

Kommentoija,

Lord Selibacy on puutteessa elävän mustaa huumoria, josta voi löytää aiheellista sanomaakin suodattamalla. Halla-aho toi Lord Selibacyn tietoisuuteni jo vuonna 2005, mutta en ole seurannut hänen kirjoituksiaan kuin satunnaisesti.

Moniavioisuudessa on ongelmana se, että naisilla on taipumus kasaantua rikkaiden miesten vähäarvoisiksi jalkavaimoiksi tai suhteiden laidalla roikkuviksi huonosti maksetuiksi huoriksi. Samalla suuri osa miehistä jää ilman naista, joka johtaa yhteiskunnan epävakauteen. Esim. lähi-idän terrorismi ja taipumus konflikteihin selittyy osittain moniaviosuudella ja järjestettyjen avioliittojen korkeilla kynnyksillä, ja näistä syntyvillä ylijäämämiehillä. Yksiavioisuus on yksi länsimaiden menestyksen ja stabiiliuden kivijaloista, kuten Kevin MacDonaldin kirjoitus What Makes Western Culture Unique? -kirjoitus (2002) osoittaa:

http://www.kevinmacdonald.net/West.htm

Valkea kirjoitti...

Ps. Kevin MacDonaldin linkittäminen ei tarkoita, että olisin kaikesta hänen kanssaan samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä sanot tästä:

http://www.youtube.com/watch?v=14okCUR6mmw

-anonyymi

Valkea kirjoitti...

Anonyymi,

puhujalla on pinnan alla byrokraateille tyypillinen paranoidi pelko koulutuksellista kilpailua kohtaan.

***

Jos satut kommentoimaan toiste, pyydän käyttämään muuta nimimerkkiä kuin Anonyymi, joka on tavallaan nimimerkin karttelua. Jos ei tule mieleen mitään, voi valita vaikkapa Ankkalinnasta jonkun nimimerkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleen yksi off-topic aihe. Kirjoitit aiemmassa Jumalaan liittyvässä postauksessa, että vuorisaarnan sanoma ei ole se, että kristitty ei saa puolustaa itseään, vaan se, että kristityt eivät saisi käyttää väkivaltaa keskinäisten intohimojensa pohjalta syntyneiden kiistojen ratkaisuun.

Olisi mielenkiintoista kuulla perustelu tälle. Onko muuten totta, että uusi testamentti tavallaan kumoaa vanhan testamentin?

Kommentoija

Valkea kirjoitti...

Kommentoija,

mainittakoon ensin, että kirjoituksesi oli joutunut roskapostilaatikkoon, joten sen julkaiseminen kesti siksi kauan.

Esim. kaksi miekkaa (Luukas 22:35-36) Jeesuksen elämän aikana ja hänen vaikutuksestaan tultiin toimeen ilman miekkoja, mutta Jeesuksen poislähdettyä opetuslasten piti myydä vaikka vaatteita päältään saadakseen miekan, jolla mm. puolustetaan itseään. Samoin käsky kehottaa varautumaan tulevaisuuteen mm. rahalla, jalkineilla ja tarvikelaukuilla. Enää ei ole voimassa Jeesuksen aikainen ja Jeesuksen mahdollistama huolettomuus huomisesta.

Uusi testamentti ei Jeesuksen mukaan kumoa vanhaa testamenttia vaan saattaa sen loppuratkaisuunsa, täyttää sen.

Anonyymi kirjoitti...

Ok. Kiitos vastauksesta. Jotkut tosiaan väittävät virheellisesti, että vuorisaarnan pointti on se, ettei saisi puolustautua tarvittaessa väkivalloin, mutta tuo edellä mainittuhan tarkoittaa ihan jotain muuta.

Muuten, raamatussa puhutaan myös uudesta taivaasta ja uudesta maasta. Ja että tulevaisuudessa kuolemaa ei enää ole. Tarkoittaako tuo uusi taivas ja uusi maa ja kuolemattomuus tuonpuoleisessa jatkuvaa elämää, ei sitä, että tulevaisuudessa väkivalta, kuolema ja paha loppuvat maan päältä?

Mikä on raamatun kanta maailmanloppuun? Tuleeko maapallo (tai ainakin ihmiset) tuhoumaan lopullisesti vai pelastuuko se? Jehovan todistajat väittävät, että Harmageddonin jälkeen maailma pelastuu ja maapallosta tulee paratiisi.

Jehovan todistajat väittävät myös, että helvettiä tai taivasta ei ole olemassa, koska raamatussa sanotaan, että kuolleet eivät tiedä mitään eivätkä tunne mitään. Ja että pahan palkinto on yksinkertaisesti se, että hän ei saa ikuista elämää kuoltuaan ja hän ei tunne mitään. On kuin ikuisessa unessa.

Mielestäni tuollainen väite on hieman outo, koska ainakin minun raamatun käännöksessäni puhutaan myös rikinkatkuisesta tulijärvestä. Mielestäni ikuinen uni ei myöskään kuulosta miltään rangaistukselta, koska silloinhan pahojen ihmisten ei tarvitse miettiä pahoja tekojaan tai kärsiä.

Olisi myös mielenkiintoista kuulla näkökulmasi islamiin. Uskotko, että kristityt ja muslimit palvovat eri jumalaa? Onkohan Muhammed yksi vääristä profeetoista, joista varoitettiin?

Kommentoija

Valkea kirjoitti...

Kommentoija,

kuolemattomuus tarkoittaa kuolemanjälkeistä ikuista elämää, joka toteutuu kolmantena päivänä kuoleman jälkeen Jeesuksen esimerkin mukaisesti, näin uskon. Jeesus odotti nopeaa paluuta, jonka yhteydessä kuolleet olisi herätetty, mutta niin ei tapahtunut. Jumala päätti toisin. Uskon Jumalan noudattavan kolmantena päivänä kuolleista herättämistä, Jeesuksen esimerkin toimiessa ohjenuorana kuolemanjälkeisiin tapahtumiin.

Maapallon tuleviin tapahtumiin kuuluu paljon negatiivisia asioita, se on raamatun ennustusten mukaan selvää. Maan päällistä väliaikaista paratiisia voimme joutua odottamaan kauan, ja pelkästään ihmisten pyrkimyksillä se ei onnistu. Jätän maapallon lopullisen kohtalon auki, se riippuu paljon myös meistä itsestämme, rukouksistamme, toimistamme, raamatun sanoissa ja opetuksissa pitäytymisestä, jne.

Jehovan todistajat ovat harhaoppisia, joten en laittaisi liikaa painoa heidän puheilleen.

Kristityillä ja muslimeilla on eri Jumala ja muslimit ovat väärässä, harhaanjohdettuja.

Väärä vastakkainasettelija kirjoitti...

Köyhimmät ja kouluttamattomimmat ihmiset työllistyvät todennäköisesti ammatteihin, joissa tehdään yksinkertaista ja toistuvaa työtä. Näissä työnjohtajat valvovat jatkuvasti, ettei kukaan laiskottele.

Köyhä voi olla kotonaan enemmän tai vähemmän aikuinen, mutta työpaikalla hän saa päiväkotilapsen statuksen.

Töissä menestymiseksi pitää suorastaan omaksua passiivinen ja hajamielinen asenne koska työn rasitus on oikeastaan kokonaan pitkästymisen sietämistä. Työssä on määritetty tarkkaan miten sen kuuluu mennä ja työntekijä voi tehdä vain virheitä poiketessaan ohjeista. Ajattelutavalla, jolla IT-innovaattori menestyy, saa näissä töissä pian stressitauteja.

Samoin koska ihminen ei välttämättä sopeudu ja kokee tulevansa kohdelluksi epäoikeudenmukaisesti, tällaisen työn tekijän tavat kapinoida ja protestoida ovat suunnilleen samoja kuin päiväkotilapsella. Rakentavaan kritiikkiin ei ole mahdollisuutta koska työnjohtajat vain toteuttavat kaukaa ylhäältä annettuja käskyjä.

Työntekijät pidetään myös tietämättöminä työnsä merkityksistä, päämääristä ja tulevaisuudesta. Nykyään tekosyynä käytetään usein pörssiyhtiön salassapitosäädöksiä.

Työntekijä tajuaa usein itsekin, että hänen kritiikkinsä järjestelmää kohtaan on pinnallista ja jopa harhaanjohdettua, mutta koska informaatio ei hänelle kuulu, hänellä ei ole mahdollisuutta muuhun. Nykymaailmassa tietojen pimitys on korvannut kurinpitoa.

Valkea kirjoitti...

Väärä vastakkainasettelija,

tietojen pimitys, vääristely ja valheet ovat korvanneet kurinpitoa. Poliittinen korrektius paraatiesimerkkinä.

Sivun näyttöjä yhteensä

Lukijat

Blogiarkisto